Местните данъци и такси трябва да бъдат оптимизирани, при нас

...
Местните данъци и такси трябва да бъдат оптимизирани, при нас
Коментари Харесай

Ще дарявам заплатата си за младите таланти на Ямбол

Местните налози и такси би трябвало да бъдат усъвършенствани, при нас се заплащат едни от най-високите

Крайно време е градът да бъде върнат на хората, споделя претендентът за кмет Валентин Ревански

Валентин Ревански е роден и израснал в Ямбол. Имат сполучлив личен бизнес. Развива млекопреработвателно дружество, кариера за рандеман на гранит, взе участие в локалната кабелна телевизия. Най-големият донор в града - подкрепя спорта, културата, надарените деца на Ямбол, хора в потребност. Ревански завоюва първия тур на локалните избори с 40,18 на 100 поддръжка. В неделя ще се състезава на балотажа с кандидатката на Българска социалистическа партия Катя Георгиева, която има двойно по-малък резултат - 21.54%.

* Управлението би трябвало да е отворено и транспарантно, без административни пречки, без " наши и ваши " компании
* В по-големите квартали би трябвало да има офиси на общината
* Масов спорт стана ямболии да записват колите си другаде, с цел да заплащат по-малко
* Искам да подам ръка на всеки млад бизнесмен, който стартира независим бизнес в града ни


- Г-н Ревански, на първия тур Вие направихте най-големия избирателен поврат, като спечелихте двойно повече гласове от Българска социалистическа партия, а кандидатът  на ГЕРБ отпадна от балотажа. Каква, съгласно Вас, е повода за огромната поддръжка, която получавате от жителите на Ямбол?
- Преди да отговоря желая от сърце да благодаря на всеки един, който повярва в идеята на нашия екип, а тя е дружно с ямболлии да променим нашия роден град към по-добро. Винаги съм бил част от хората, с доста от тях се познаваме и знаят, че ще направя това, което съм споделил. Разкрих пред тях моя живот и моето семейство. Само за месец успяхме да проведем над 50 срещи с жителите на Ямбол и персонално от тях да чуем и забележим, какви са проблемите, с които се постанова да се сблъскват в своето всекидневие, само че най-важното е, че показахме с действителни дейности по какъв начин проблемите могат да бъдат решени бързо. Защото пояснения по какъв начин нещо НЕ може да се случи може да има доста, само че оправдания няма. Хората са търсили разговор с общинската администрация, писали са тъжби, само че молбите им са останали нечути. Човешко отношение на екипа ни към всеки един от жителите и вярата, че нещата могат да се случат са в основата на огромната поддръжка, която получихме. И не на последно място - аз и моят екип сме надалеч от политическите интриги и порочния метод при взимане на решенията. Нашите послания и хрумвания доближиха до хората и ги допряха. Върнаха им страстта и вярата в положителното.
- Какво най-вече Ви отличава от партийните претенденти за двете огромни политически сили?
- Аз съм самостоятелен претендент и в никакъв случай не съм бил член на нито една партийна организация. Благодаря на партия „ Пряка народна власт “, че ми даде тази опция да използваме регистрацията й. Споделям концепциите за присъединяване на жителите в ръководството и за това властта да се споделя с тях. Крайно време е Ямбол да бъде върнат на хората.
Останалите претенденти са част от статуквото, били са дълги години в ръководството, а аз имам свободата решения да се вземат отвън натиска на политически централи.
Доказал съм, че мога да ръководя, да работя с хора като сортирам най-хубавите, а всяко начинание, с което се захвана го трансформирам в идея. Никога не съм делил хората съгласно тяхното обществено състояние, вяра, партийна принадлежност или нещо друго, за мен са значими всички.
- Твърдите, че Ямбол има потребност от смяна. Каква обаче би трябвало да е тя, с цел да се съживи района и да се обезпечи ускорено развиване?
- Да, Ямбол има потребност от смяна. Но преди да се съживи регионът, би трябвало да се обърне внимание на жителите.
На първо място - смяна в това те да бъдат чувани, да упорстват техните на пръв взор елементарни проблеми да бъдат решени, с цел да живеят обикновено!
Промяна в това, кметът и неговата администрация да имат освен приемен ден, само че и да се срещат с хората и да им оказват помощ.
В по-големите квартали би трябвало да има офиси на община Ямбол. А с цел да не се раздува общинската администрация ще се употребяват от чиновници от сегашната постройка в центъра на града. За задачата ще се употребяват и към момента непродадени общински пространства.
Трябва да се основат условия за младите и хората в трудова възраст да останат да работят и да се развиват тук.
По отношение на метода на ръководство - то би трябвало да бъде отворено, транспарантно и с персонално отношение към всеки, който има предпочитание да влага и работи на територията на област Ямбол. Без административни пречки, без рекет, без " наши и ваши " компании.
Но първият въпрос към един вложител би трябвало да е - каква ще е междинната работна заплата, която може да предложите. Ако изискванията са положителни за ямболлии, ще бъде обезпечен общински чиновник, който да оказва помощ в напредването на съответните документи, с цел да се случат нещата допустимо най-бързо.
Необходимо е и изключително внимание към сполучливото партньорство със прилежащите общини, с някои от които разговорът е нарушен от дълго време. Не на последно място и партньорство с страната.
- Кои са главните Ви цели, които ще отстоявате в програмата Ви, в случай че спечелите балотажа?
- Основните цели, които могат да се решат на локално равнище са сигурност за гражданите-осветление, видеонаблюдение, кръгови кръстовища, усъвършенствания в инфраструктурата, изключително в кварателите.
Надявам се, благодарение на хората да се създаде обстоен и съответен проект за работа във всеки квартал, на всяка дребна улица на основата на действителни проблеми, с доста от които към този момент сме осведомени. Ще разчитаме и на предложенията на жителите, за които администрацията би трябвало да е отворена, виновна и способена.
Местните налози и такси би трябвало да бъдат усъвършенствани. Знате ли, че в Ямбол се заплащат едни от най-високите налози, някои от които по-големи даже в сравнение с в столицата. Нивата на заплатите обаче са несравними. За образец мога да дам налога за МПС. Масов спорт стана доста от жителите на Ямбол да записват колите си на други места, с цел да заплащат по-малко. Щом като в други общини могат да си разрешат по-ниски налози за леките коли да вземем за пример можем да си зададем въпроса за какво община Ямбол да не може. И толкоз ли са ни хубави пътищата в града и в кварталите?
Друг приоритет е прозрачността, качеството и контролът на публичните поръчки. Имам готови експерти, които ще оказват помощ в това.
Като цяло приоритетие са доста, само че желая да обърна внимание и на основаването на деен спорт и отмора през свободното време. Имаме готови планове, които са част от управническата ни стратегия.
- Избраните в страната кметове към този момент оповестиха, че първата им задача е да стартират подготовка за бюджета за общините за идната година. На какво бихте подчертали Вие - на пари за инфраструктура или за повече обществени разноски?
- Не бих разделил инфраструктурата и обществените разноски по значимост. На първо място бих подтикнал политики в обществената област, които са значими за хората и община Ямбол изостава съществено в съпоставяне със прилежащи общини. Това са домакински обществен патронаж, безвъзмезден превоз за възрастни хора и възпитаници, кухня, пари за пенсионерските клубове, стимулиране на фамилии с две и повече деца при ясно избрани критерии-образователен ценз, работещи и обезпечени родители и непрекъснат адрес в град Ямбол най-малко 3 години.
За инфраструктурата, към този момент показах някои предпочитани неща - условия за бизнеса и нови качествени вложители, внимание към дребните квартални улици, довеждане докрай на плана за водния цикъл и други.
- Ямбол е една от областите, които имат капацитет за развиване както на преработващата индустрия, по този начин и на селското стопанство. Как общината може да подтиква привличането на нови вложители?
- Имам огромен опит в това отношение и знам, какъв брой значима е положителната инфраструктура, облекчения, подобаваща данъчна среда, квалифицираните фрагменти, партньорството. Именно в тази посока би трябвало да се работи.
- Като предприемач Вие до момента подкрепяхте доста от младите гении на града. Какво предвиждате за задържането им в Ямбол?
- На първо място това, което зависи единствено от мен е да подарявам заплатата си всеки месец за тяхното развиване и ще не преставам да ги поддържам финансово. Ямбол е град, в който има доста надарени деца! В моя екип е Енчо Керязов, който също оказва помощ доста на надарените младежи.
За мен изключително значимо е вниманието към децата от най-ранната им детска възраст, още веднъж в партньорство с страната, с треньори и други експерти. За учениците са нужни стратегии, който са съгласувани с потребностите на бизнеса.
В една общинска администрация е добре да работят повече млади фрагменти, несъмнено, съгласно качествата които имат, а не на другарски принцип. Бъдещето са младите и тяхната сила е водеща мощ в развиването на един град. Искам да подам ръка към всеки млад бизнесмен, който реши да стартира независим бизнес в община Ямбол. Небходими са преференциални наеми на общински пространства, липса на административна тежест и други
- На какъв вид хора ще заложите при избора на екип, с който да работите  за бъдещето на общината?
- Хора, които се отнасят към всички с човечност, имат приницпи, сила и предпочитание за работа. Хора, които са потвърдили се експерти в региона, в която се развиват и одобряват своята работа и тази в интерес на жителите като идея. Финансово самостоятелни и необременени с неприятно политическо минало, с хрумвания и визия за решение на техното осъществяване.
- Като какъв се определяте, като закостенял или демократичен човек?
- Консервативен във връзка с семейство, обичаи и ценностна система. Либерален по отношението ми към хората, бизнеса, ръководството, правата на жителите, свободата на печата, частната благосъстоятелност.
- Вие сте прочут както с успешния  си бизнес, по този начин и с най-родолюбивите мероприятия, които организирахте против бежанските лагери. Ако би трябвало да избирате сред поддръжка на бизнес или на идея, какво ще извършите?
- Бих подкрепил всичко, което е в интерес на жителите. Правил съм го през годините и ще продължа да го върша. Референдумът, за който говорите през 2016 година е идея, която сплоти жителите на област Ямбол. Тогава ясно показахме, че когато желаеме нещо няма мощ, която да ни спре и доказахме, какъв брой е значимо да бъдем единни.
Доказахме значимостта на обединената гражданска сила!
За мен всеки бизнес, който е потребен за града също е идея.
Правиш ли нещо, в което хората имат вяра и желаят - правиш го до момента в който не го постигнеш.
А в основата на всеки триумф е човешкият труд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР