Местната инициативна група Тервел-Крушари“ удължи до 15 март 2024 г.

...
Местната инициативна група Тервел-Крушари“ удължи до 15 март 2024 г.
Коментари Харесай

МИГ „Тервел-Крушари“ финансира земеделски и неземеделски дейности

Местната инициативна група „ Тервел-Крушари “ удължи до 15 март 2024 година приема на планови оферти по подмерките 4.1. „ Подкрепа за вложения в аграрни стопанства “ и 6.4. " Инвестиции в поддръжка на неземеделски действия " към Стратегията за Водено от общностите локално развиване.

С бюджетът от 77 000 лева процедурата BG06RDNP001-19.547 МИГ ТЕРВЕЛ-КРУШАРИ Подмярка 4.1. „ Подкрепа за вложения в аграрни стопанства “ е ориентиран към подкрепи развиването на наличните материални мощности в стопанствата, въвеждане на нови технологии и рационализация на производството, привеждане към стандартите на Европейския съюз и възстановяване на изискванията в земеделските стопанства.

С планови оферти могат да аплайват аграрни стопани, физически или юридически лица, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите, които самикро, дребни или междинни предприятия,и стопанството им не е по-малко от левовата равноценност на8 000 евро, измерено в общоприет индустриален размер.

Минималният предел на безвъзмездната финансова помощ за едно планово предложение е 2 000 лева, а оптималния 77 000 лева, като % на съфинансиране е от 40% до 60% от общите възможни разноски по плана.

Финансирането може да се вложи в закупуване/придобиване, строителство или възобновяване на здания и друга недвижима собственост(земя), закупуване и/или инсталиране на нови машини, уреди и съоръжение, нужни за земеделския индустриален развой, закупуване на профилирани аграрни транспортни средства, вложения за уреди и съоръжение за напояване в стопанствата и други

По процедурата BG06RDNP001-19.598-МИГ ТЕРВЕЛ-КРУШАРИ Подмярка 6.4. " Инвестиции в поддръжка на неземеделски действия " могат да аплайват аграрни стопани или микро предприятия, регистрирани като еднолични търговци или юридически лица по Търговския закон или Закона за кооперациите. Допустими претенденти са и физическите лица, регистрирани по Закона за занаятите.

Ще се поддържат планове ориентирани към вложения в произвеждане и/или продажба на неземеделски артикули, развиване на услуги във всички браншове (образователни, счетоводни, одиторски и здравни услуги; грижи за възрастни хора или хора с увреждания и др.), възобновяване на туристически обекти (с до 20 пространства за настаняване), и развиване, разпространение и рекламиране на туристически услуги.

Бюджета на процедурата е 30000 лева, като размерът на финансиране е от1 400 лева до 30000 лева,а подпомагането едо 70%от общия размер на допустимите разноски. За планове, включващи действия за развиване на туризъм финансовата помощ едо 5% от общите възможни разноски.

Одобреното финансиране може да бъде вложено в материални и нематериални вложения свързани с създаване или усъвършенствания на недвижимо имущество, закупуване (включително посредством лизинг) на нови машини и съоръжение, придобиване и основаване на компютърен програмен продукт и други

Задължително условие и по двете процедури е претендентите да имат непрекъснат адрес или седалище и адрес на ръководство на територията на общините Тервел и Крушари, и да реализират дейностите по плана на същата територия.

Документите се подават по електронен път посредством попълване и подаване на уеб основан формуляр, с дипломиран електронен автограф (КЕП), посредством модула „ Е-кандидатстване “ в системата ИСУН 2020.

Пакетът с документи за кандидатстване и осъществяване e оповестен и на електронната страница на
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР