Местата за почивка по единствената българска завършена магистрала Тракия“ са

...
Местата за почивка по единствената българска завършена магистрала Тракия“ са
Коментари Харесай

Защо липсват тоалетни и места за почивка по АМ „Тракия“?

Местата за отмора по единствената българска приключена автомагистрала „ Тракия “ са прекомерно малко, а където ги има, те са без тоалетна и течаща вода . От това се оплакват тираджии и водачи на коли , на които се постанова постоянно да употребяват трасето. 

„ Липсва тоалетна, липсва умивалня. Един европейски паркинг би трябвало да ги има тези неща. Шофьорите би трябвало да упорстват за някакви улеснения, с цел да се вземе някакво решение и да се трансформират нещата “ , показа пред „ БНР “ водач на камион , който е спрял на един от паркингите по автомагистралата.

На въпросното място липсва и осветяване , заради което водачите на процедура не могат да спрат там през нощта

Професионалните водачи, които постоянно пътуват отвън страната споделят, че в нещата са доста по-уредени в прилежаща Гърция , където на всяка пътна отбивка има тоалетна и течаща вода , която не става за пиянство, само че човек най-малко може да се измие . Всички консумативи се зареждат всекидневно , а тоалетните се поддържат чисти.

 „ България като страната е потвърдила, че е най-лошия собственик и всичко, което е нейна благосъстоятелност или е мърляво направено или е оставено на половината. Никой не се интересува какво се случва и дали този паркинг, който един път издигнат, в действителност прави някаква работа. Ако страната няма запас, дано да ги даде на концесия на някой, който ще ги поддържа и ще направи нещо, с което вероятно ще си възвърне инвестицията “ , съобщи Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики

Тя добави, че към този момент са готови брошури , които да бъдат раздадени на преминаващите през страната професионални водачи на камиони с осем правила за придвижване по автомагистрала, като едно от тях е да не употребяват спешната лента за тоалетна .

Към момента бензиностанциите са единствените места , на които водачите могат да употребяват хигиеничен възел , само че техният брой също не е задоволителен и те на процедура липсват в огромни шпации от пътното трасе.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР