Места на удоволствието“ е заглавието на обобщаващата изложба на проекта

...
Места на удоволствието“ е заглавието на обобщаващата изложба на проекта
Коментари Харесай

И проблематична и мръсна, София може да бъде видяна като среда за удоволствия

„ Места на удоволствието “ е заглавието на обобщаващата галерия на плана „ Мултиполис - облиците на града “ на Сдружение The Fridge. Тя ще бъде открита на 31 октомври от 18.00 часа в СГХГ и ще остане за визити до 26 ноември.
Начинанието „ Мултиполис “ стартира от града като широко поле, което да може да предложи пространство и независимост за работа и взаимоотношение сред разнообразни дисциплини. Изкуство, музика и доктрина са областите, които уредниците желаят да слагат в непосреден разговор.

„ Мултиполис “ стартира под формата на отворена покана за млади художници, музиканти и теоретици от филантропични специалности. С тях работят художниците Лъчезар Бояджиев и Красимир Терзиев, социоложката Лея Вайсова и философът Димитър Божков, както и музиковедът Илия Граматиков. Няма заложена рамка - всеки от участниците предлага своята интерпретация за облиците на града с изразните средства, в които е най-силен. Но точно удоволствието се оказва пресечна точка на търсенията им, тъй като въпреки и спорен, противен, замърсен, гетоизиран или джентрифициран, градът е и място на удоволствията. Понякога дребни и съвсем незначителни като детските игри на улицата, различен път потайни като круизинга, воайорството или хазарта. За други градът е образната приятност от архитектурата, улиците и градските пейзажи - били те от Стара София или от някой панелен квартал. Удоволствието обаче е постоянно незабавно, имагинерно или лъжливо.

Чуйте повече по тематиката от Наталия Тодорова от уредниците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР