Месото и месните продукти могат да се съхраняват както в

...
Месото и месните продукти могат да се съхраняват както в
Коментари Харесай

Колко време се съхранява месо във фризера

Месото и месните артикули могат да се съхраняват както в ледник, по този начин и във фризер. Когато замразяваме месото във фризер можем да го консумираме и след по-дълъг интервал от предложения, само че това въпреки всичко би се отразило на вкусовите качества на месото.

Много значим миг при замразяването на месото е бързото му слагане на ниска температура. Така формираните в него кристали ще бъдат по-малко и разрушенията в мускулната тъкан не са огромни.

Срокът на валидност на изделията от месо зависи от метода, по който те са приготвени – посредством варене, опушване, печене, смилане, сушене и други.

Хубаво е преди да се сложи във фризер прясното месо да се разопакова от опаковката си и да се сложи в торбички за фризер.

Телешко и свинско месо за печене могат да се съхраняват от 6 месеца до една година. Месо за печене на скара също може да стои във фризер до година. Мляното месо до 4 месеца, а наденичките от 1 до 2 месеца.

Когато желаете да замразявате месо, би трябвало да знаете, че то би трябвало да бъде добре обезкървавено и почистено.

 Колко време се съхранява месо във фризера

Ако би трябвало да приберете огромно количество месо първо би трябвало да включите фризера на оптималната мощ и се постарайте да не слагате месото едновременно, а на няколко партиди.

Това е по този начин тъй като, в случай че сложите огромно количество месо вкупом, то няма да успее да се замрази вярно. Не тъпчете пликовете доста, тъй като след това въпреки всичко би трябвало да ги вадите.

Обработените меса могат да престояват доста по-малко време във фризера. Шунката, беконът, кренвирши и пушени салами, сухи салами и сурово пушени салами могат да устоят от 1 до 2 месеца.

Срокът на предпазване на птици е 12 месеца. Тях можете да замразявате цели или на порции, взаимозависимост от това, което имате.

Постарайте се да изкарате напълно въздуха от полиетиленовото пликче, в което ще замразявате птицата и да я замразите допустимо най-бързо. Под действието на леда костите на птиците, които се съхраняват повече от три месеца могат да потъмнеят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР