Месец след катастрофата, при която загина Ферарио Спасов, все още

...
Месец след катастрофата, при която загина Ферарио Спасов, все още
Коментари Харесай

БГ абсурди: Убиецът на Ферарио Спасов е неоткриваем, експертиза за мелето липсва

Месец след злополуката, при която почина Ферарио Спасов, към момента се чака автотехническата експертиза, която би трябвало да даде отговори на множеството въпроси към случая. В това време се появи информация, че посоченият за палач на футболния треньор – Начо Пантелеев, е липсващ.
Екип на NOVA потегли към Лясковец, с цел да ревизира информацията. На адреса той не е открит. Пантелеев има и друга локация – Стара Загора. В скъпоструващ жилищен комплекс, където съседи описват, че полиция го е търсила, екипът също не открива мъжа.
На 13 декември Начо Пантелеев имаше дело за владеене на опиати в горнооряховския Районен съд. Мъжът, упрекнат за злополуката, при която на 11 ноември почина Ферарио Спасов, участва на съвещанието, само че резервира безмълвие.
Случаят с притежанието на опиати и оръжие е от края на предходната година.
„ При нас делото е за държане на опиати. Грамовете са 9,7. Аз съм решил правната подготовка „ незначителен случай “. Санкцията е до 1000 лв. санкция, а делото е с обвинителен акт, тъй като беше и за държане на огнестрелно оръжие, което се оказа негодно, тъй като е газово и режимът е регистрационен “, изясни прокурорът Николай Илиев.
Делото беше отсрочено поради отсъствие на юриста на Начо. Защитникът на мъжа от Лясковец отхвърли слуховете, че Пантелеев е липсващ, даже за малко.
„ Той не е напускал адреса си. В контакт е с ОДМВР и с мен. Продължава да спомага. Няма нарушавания, съблюдава мярката, а разполагаем е и за каквото е нужен – ще се яви “, безапелационен е Венцислав Фоти – юрист на Начо Пантелеев.
Семейството на Пантелеев е известно в Лясковец, като част от огромен джебчийски клан работещ в Англия и Италия. По подигравка на ориста бащата на Начо умира при ПТП. Мястото се намира единствено на 4 километра от случая с Ферарио Спасов.
След злополуката ромският неофициален съд – мешере, имаше подготвеност да бъде призован. Но, става известно, че тази правораздавателна система не се занимава с произшествия на пътя. Разследването беше трансферирано на ловешката Окръжна прокуратура, откакто великотърновски обвинител пусна Начо Пантелеев у дома с най-леката мярка – подписка. И обвиняване, и отбрана чакат най-важното по този проблем.
„ Най-важно е заключението на автотехническата експертиза. Тя ще даде отговори на въпросите, за какво, къде и по какъв начин е станало всичко. Едва по-късно ще има изясненост. Прекалено къс е срокът, към момента, а е комплицирана експертизата, с цел да има изясненост все още “, счита Венцислав Фоти.
Срокът за излизане на експертната оценка е тримесечен, т.е. доникъде на месец януари.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР