Мерките за летния туристически сезон 2021 са съобразени с противоепидемичните

...
Мерките за летния туристически сезон 2021 са съобразени с противоепидемичните
Коментари Харесай

Официално: Вижте новите правила, които сме длъжни да спазваме по нашето море това лято!


Мерките за летния туристически сезон 2021 са съобразени с противоепидемичните ограничения, в това число и краткотрайните противоепидемични ограничения, по заповедите на министъра на опазването на здравето и са наложителни за използване от всички лица извършващи активност в туристическите обекти, които са обекти с публично предопределение по смисъла на Закона за здравето, търговски обекти или други обекти.

През летния туристически сезон 2021 се съблюдават и Указания за действие на местата за настаняване (МН) и заведенията за хранене и развлечения (ЗХР), прилежащи  към тях или независими в изискванията на COVID-19, на Министерство на туризма, които са съобразени с напътствията и рекомендациите на Световната здравна организация (СЗО), Европейския център за предварителна защита и надзор на болестите и Съобщение на Комисията COVID-19.

Мерките е наложително да се съблюдават при провеждането на всички типове туризъм: морски, планински, културен, здравен (балнео, СПА, уелнес, медицински), селски, винен, еко, конгресен, детски и юношески, авантюристичен, състезателен, ловджийски, голф и различен туризъм.

Пакетът е координиран с Министерството на здравеопазването и е оповестен на уеб страницата на Министерството на туризма. При нужда ограниченията ще бъдат променяни или допълвани според от епидемиологичната конюнктура.

Мерките обгръщат активността на местата за настаняване и в заведенията за хранене и развлечения, прилежащи  към тях или независими, както и процедурите при положение на подозрение за коронавирусна зараза при посетител в място за настаняване и редът за трансфер на туристи и  при проведени туристически пакети с  автобусен транспорт.

Правилата контролират и използването на охраняеми морски плажове, където би трябвало да бъде спазвана физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м сред обособените плажуващи. В свободните плажни зони на всеки 20 кв.м се позволява разполагането на 2 лица или до броя на членовете на едно семейство. Един чадър е възможно да се употребява до 2-ма души или до броя на членовете на едно семейство. При платените зони на всеки 20 кв. м се позволява слагане на 1 брой чадър, т.е. през най-малко 4,5 м, като на един чадър е възможно да се употребява до 2-ма души или до броя на членовете на едно семейство.

Изготвените от нас правила влизат от 1 май, като до тогава туристическият бизнес би трябвало да вкара всички тези новости, съобщи вицепремиерът. Съвместно с Министерството на здравеопазването сме подали и планираме предпочитано имунизиране на всички заети в бранша, добави тя. По думите ѝ все още от почти 150 хиляди работещи в бранш туризъм – 82 хиляди са декларирали, че желаят да бъдат имунизирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР