Мерките срещу Covid-19 в Чехия отпадат и хората вече не

...
Мерките срещу Covid-19 в Чехия отпадат и хората вече не
Коментари Харесай

Чехия свали ковид-ограниченията

Мерките против Covid-19 в Чехия отпадат и хората към този момент не би трябвало да демонстрират зелени документи, с цел да употребяват публични услуги. Новите правила влизат в действие от през днешния ден. Така чехите към този момент могат свободно да вървят на ресторант, кафене, бар, фризьорски салони, на спортни и културни събития.

От 19 февруари на концерти и огромни мероприятия ще могат да вървят до 5000 души. Досега ограничаването беше за до 1000 души. Прекратяват се и наложителните проби за учениците и огромните компании.

Чехия, която има население от 10,5 млн души, има над 6,8 млн изцяло имунизирани и съвсем 3,9 млн души с бустерна доза.



Швеция отстрани съвсем всички ограничавания против Covid от сряда, откакто по преценка на държавното управление, пандемията навлиза в нова фаза, доминирана от по-лекия Омикрон. Според новите по-леки правила в Швеция, питейните заведения и заведенията за хранене могат да работят до 23 часа вечерта, а разпоредбите за събирания ще бъдат облекчени.

Отпадат условията за зелен документ за имунизация за влизане на публични места, както и носенето на маски в градския превоз.

„ Пандемията не е завършила, само че навлизаме в напълно нова фаза “, сподели министър председателят Магдалена Андерсон предходната седмица, когато разгласи по-леките ограничения в Швеция.

Въпреки че разновидността Омикрон докара до скок на броя на инфектираните, това не се отрази на хоспитализациите с тежки затруднения. В Швеция над 83% от популацията над 12 година има две дози ваксина против Covid-19, а малко под 50% са получили бустерна доза.

Връщането в офисите в Швеция ще бъде последователно, както и ученето присъствено в университетите. Все още остава в действие хората със признаци на Covid-19 да остават у дома.

Миналата седмица Дания стана първата страна от Европейски Съюз, която анулира съвсем всички ограничавания за ковид, последвана от Норвегия , където министър председателят Йонас Гар Стор сподели, че обществото би трябвало да „ живее “ с вируса.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР