Мерките на правителството с новото Covid райониране на страната и

...
Мерките на правителството с новото Covid райониране на страната и
Коментари Харесай

К. Ангелов: Covid плана на правителството, обвързван с интензивните легла, няма да сработи

Мерките на държавното управление с новото Covid райониране на страната и обвързването им с интензивните кревати в лечебните заведения няма да сработи.

Това съобщи за БНР във Велико Търново депутатът от ГЕРБ и някогашен здравен министър проф. Костадин Ангелов.

Като лъжливо дефинира решението на държавното управление за обвързване на ограниченията с реанимационните кревати някогашният здравен министър Костадин Ангелов.

Тези кревати се запълват последни, само че когато са заети консервативните кревати в лечебните заведения, това е главният проблем на системата, уточни депутатът от ГЕРБ:

„ Идеята на държавното управление области, които нямат задоволително реанимационни кревати, да се вливат в области, които имат реанимационни кревати няма да сработи, тъй като чисто логистично преместването на един болен, който е с дихателна непълнота, пред интубация или интубиран с кола за спешна помощ, която е реанимобил с анестезиолог-реаниматор, е съвсем невероятно в хода на една тежка пандемия “.

Според Костадин Ангелов проектът е писан от хора, които не познават по какъв начин работи системата на опазването на здравето:

„ Той опонира на Закона за здравето. В проекта се приказва за един държавен метод - Министерският съвет взема някакви решения.

Категорично това е незаконно, защото решенията се вземат единствено по един метод – от здравния министър по предложение на основния държавен здравен контрольор “, разяснява някогашният министър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР