Мерките на четворната коалиция срещу кризата са това, което прави

...
Мерките на четворната коалиция срещу кризата са това, което прави
Коментари Харесай

Помпат ли инфлацията новите мерки на властта? Говори Гечев

Мерките на четворната коалиция против рецесията са това, което прави целият Европейски съюз. Без изключение - страните-членки на Европейски Съюз доста усилиха бюджетните разноски като антиинфлационна мярка, изненадващо разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев пред Нова телевизия.

„ Растежът на приходите води до инфлация, в случай че изпреварва по този начин наречената продуктивност на труда на един ангажиран в стопанската система. Или казано най-разбираемо - когато множеството пари, пуснати в обращение, нямат стоково покритие. Но в тази ситуация имаме”, акцентира той.

Гечев счита, че 2 милиарда лв., планувани за пакета от ограничения, няма да провокират инфлация. „ При Брутният вътрешен продукт към 140 милиарда лева и при общи разноски 57 милиарда лева по какъв начин 2 милиарда ще провокират инфлация”, попита депутатът.

Според него отстъпката от 25 ст. при горивата може да се окаже незадоволителна, в случай че обстановката в Украйна се утежни и Европа предприеме неразумното, по думите му, решение да спре вноса на нефт от Русия. Тогава планува доста по-висок скок в цените, в сравнение с предлаганите понижения.

Депутатът от Българска социалистическа партия е безапелационен, че пониженият Данък добавена стойност за хляба ще бъде усетен от потребителите. „ Чувам сътрудници, които са срещу диференциацията на Данък добавена стойност и че това няма да докара до резултат. В целия свят Данък добавена стойност е диференциран. Мислите ли, че немци, французи и други са неразумни. Ние се връщаме към европейската практика”, акцентира Гечев.

Той обаче предизвести, че понижението в цената на хляба може да бъде изядено, в случай че цената на тока продължи да пораства поради спора в Украйна. Гечев акцентира, че повода за инфлацията е скокът на цените на интернационалния пазар на енергийните носители и на храните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР