Мерки, които ще подпомогнат по-бързото възстановяване на туристическия сектор след

...
Мерки, които ще подпомогнат по-бързото възстановяване на туристическия сектор след
Коментари Харесай

Заради туризма: Искат да махнем визите за Русия

Мерки, които ще подкрепят по-бързото възобновяване на туристическия бранш след рецесията, оферират от Националния ръб по туризъм в писмо до премиера Бойко Борисов.

Според браншовата организация на работодателите в промишлеността са нужни както стратегически промени, по този начин и стопански ограничения. Според Националния ръб по туризъм (НБТ) би трябвало да бъдат преразгледани визовите режими за основни за страната ни туристически пазари като Руската Федерация и Турция.

От организацията упорстват да отпаднат визите за туристически пътувания на съветски жители при избрани условия. Както и да бъде въведен специфичен омекотен визов режим за турски жители, а документите да се издават на самата граница.

Сред финансово-икономическите оферти на НБТ са да бъдат финансово подкрепени единствено тези компании, които ще възстановят действително стратегиите си към България.

Държавата да изплаща дотация на база брой осъществени полети и брой проведени туристи, идващи с предплатени туристически пакети с най-малко 7 дни престой и полет, желаят още от борда.

Според тях е необходим и целеустремен финансов запас за поддръжка на „ България Еър “ и българските чартърни самолетни компании.

Както и да се понижат летищните такси. Като антикризисна мярка от борда оферират още зареждането на самолетите, изпълняващи чартърни полети да бъде с понижена цена на горивото, без данък.

Освен това съгласно представителите на бизнеса поради поевтиняването на петрола и респективно на горивата би трябвало да се усилят чартърните полети сред Русия и България
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР