Mercedes-Benz потвърди, че наскоро продаде най-скъпата кола в света. Много

...
Mercedes-Benz потвърди, че наскоро продаде най-скъпата кола в света. Много
Коментари Харесай

Мерцедес продаде най-скъпата кола в света

Mercedes-Benz удостовери, че неотдавна продаде най-скъпата кола в света. Много необичаен Mercedes-Benz SLR купе от 1955 година, който се съхраняваше в сбирката на немския авто производител, беше продаден на частен притежател за 142 милиона $.

Тази цена го прави най-скъпият автомобил, който в миналото е бил продаван, съгласно Hagerty, компания, която наблюдава стойностите на колекционерските коли.

“Парите от продажбата ще бъдат употребявани за основаване на Mercedes-Benz Fund, световен фонд за стипендии”, сподели Mercedes в известие.

Съобщава се, че предходната рекордна продажна цена за автомобил е била 70 милиона $, платени през 2018 година за Ferrari 250 GTO от 1963 година

Продаденият Mercedes е един от единствено два прототипа 300 SLR Uhlenhaut Coupe. 67-годишните коли са кръстени на основния инженер на Mercedes по това време, Рудолф Уленхаут, и се твърди, че имат оптималната скорост от съвсем 300 км/ч.

Колата е продадена на закрит търг единствено с покана в музея Mercedes-Benz в Щутгарт на 5 май.

Другият автомобил Uhlenhaut Coupe ще остане в сбирката на музея, съгласно изказване на Mercedes-Benz.

„ Техните спортни коли от 30-те и 50-те години на предишния век са редки и множеството към момента са благосъстоятелност на фабриката, тъй че всички, които излизат на пазара, са доста търсени “, сподели Брайън Раболд, вицепрезидент за автомобилно разузнаване в Hagerty.

SLR “Gullwing” на Mercedes – наречени по този начин поради вратите, които се издигат като извити крила – се смятат за измежду най-желаните коли в света. А другите редки и спортни версии са изключително скъпи.

Малко след създаването на тези коли Mercedes спря присъединяване си в моторните спортове, тъй че колите в никакъв случай не са били употребявани в надпревари.

Докато самоличността на новите притежатели на автомобила остава незнайна, английският търговец на типичен коли Саймън Кидстън твърди в известие за пресата, че е направил печелившата оферта от името на клиент.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР