Мениджърът на Манчестър сити Хосеп Гуардиола заяви, че тимът му

...
Мениджърът на Манчестър сити Хосеп Гуардиола заяви, че тимът му
Коментари Харесай

Гуардиола: Срещу "Реал" вложихме цялата болка от последната година

Мениджърът на " Манчестър сити " Хосеп Гуардиола съобщи, че отборът му е вложил цялата болежка от предходната година, с цел да в профил " Реал " (Мадрид). Английският отбор се за финала в Шампионската лига след погром с 4:0 в реванша и общо 5:1 в общия резултат. Година по-рано " Сити " отпадна тъкмо от " Реал " още веднъж на полуфинал след с продължения във втория мач.

" Трябваше да преглътнем отровата. Цялата болежка, която имахме в тази година, за един сезон, беше тук. Имах възприятието, че в продължение на една година имахме боязън в стомаха какво се случи предишния сезон, само че в този момент излязохме с всичко, което имахме. Миналата година беше толкоз мъчителна, хората споделяха, че липсва темперамент на играчите ми, само че година по-късно ние показахме какъв брой специфични са тези футболисти ", разяснява Гуардиола.

 " Сити " е на край в Шампионската лига след погром против " Реал "

Той е удовлетворен, че тимът му е получил нов късмет против " Реал ". Тимът му е покрай, като е на една победа от във Висшата лига и е на край за ФА Къп. В Шампионската лига " Сити " ще срещне на финала на 10 юни в Истанбул.

" Приехме онази загуба. Една година по-късно сме на край. Животът постоянно ти дава втора опция. Не се предавай. Опитвай още веднъж. Ние сме на един мач от купата във Висшата лига за трета поредна година и сме на втори край в Шампионската лига за три години. Това е неизменност ", добави Гуардиола.

Той стана третият треньор със 100 победи в Шампионската лига. Лидер със 107 е треньорът на " Реал " Карло Анчелоти, а сър Алекс Фъргюсън има 102. " Сити " нанесе и най-тежкото проваляне на " Реал " в Шампионската лига. Испанският отбор е губил със същия резултат и от " Ливърпул " през 2009.

 Бернардо Силва бележи единия от головете против
© Reuters

Бернардо Силва бележи единия от головете против " Реал "

Футболистът на отбора Джак Грийлиш съобщи, че малко тимове може да създадат това против " Реал ": " Не са доста отборите, които да изиграят подобен мач, само че ние се усещаме неудържими, когато играем в дома. Не знам за какво - дали е поради почитателите или терена, просто се усещаме неудържими. Чувстваме, че няма кой да ни победи "

Треньорът на " Реал " Карло Анчелоти поздрави " Сити " и съобщи, че неговият отбор би трябвало да си извлече поучения.

" Загубихме от тим, които имаше повече качества. Миналата година ние бяхме по-добри, в този момент бяха те. Това е загуба, от която боли доста, само че би трябвало да създадем по този начин, че да сме по-добри ", сподели Анчелоти.

Той съобщи, че ще остане в " Реал " на инат на слуховете в Испания, че ще бъде освободен.

" Следващата година ще съм тук и ще се боря за нова купа в Шампионската лига. Никой не се съмнява в мен ", добави Анчелоти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР