Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази своето недоволство от

...
Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази своето недоволство от
Коментари Харесай

Гуардиола захапа Ливърпул заради номинациите на ФИФА

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази своето неодобрение от обстоятелството, че цели трима футболисти на Ливърпул попаднаха измежду номинираните за премията „ The Best” на ФИФА единствено поради обстоятелството, че са спечелили Шампионската лига. Испанският футболист даде да се разбере, че смята за незаслужено подценяването на невиждания домакински требъл, който неговите момчета реализираха по същото време.

В крайния лист с 10-имата финалисти Ливърпул е показан посредством Върджил ван Дайк, Садио Мане и Мохамед Салах. В него попада и звездата на другия финалист в ШЛ – Хари Кейн от Тотнъм. В същото време измежду претендентите за наградата нямаше нито един от страховития отбор на Гуардиола, който завоюва безусловно всеки трофей, за който се бореше на домашната сцена.

„ Тази премия явно се връчва за 7 мача”, съобщи Гуардиола. „ Когато спечелиш Шампионската лига, попадаш вътре. Останалите 10-11 месеца от сезона са без значение за този вид награди.”

„ Аз бях малко сюрпризиран, тъй като нашите футболисти бяха невероятни. Не мога да си показва Барселона или Реал Мадрид да завоюват четири трофеи (включва и Къмюнити Шийлд за 2018-а –б.р.) в един сезон и да нямат нито един футболист в листата. Това е невероятно.”

„ Например, не мисля, че има състезател, който направи по-силен минал сезон от Бернардо Силва, тъй като той завоюва Лигата на нациите с Португалия. В сезона, в който постигнахме 100 точки – се целия почит към Мохамед Салах (избран за Играч на годината във Висшата лига – б.р.) – Кевин де Брюин беше доста над и оттатък елементарните схващания, само че това са единствено отзиви. Малко е незаслужено, само че нещата са такива, каквито са.”

„ Може би в случай че спечелим 5 трофеи едновременно, или пък Бернардо успее да вземе 6, може би в случай че създадем 250 точки през този сезон, тогава ще ни включат”, добави Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР