Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че съботният опонент на

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че съботният опонент на
Коментари Харесай

Клоп скъса от похвали Лестър и предрече място в Топ 4 за лисиците

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп има вяра, че съботният конкурент на тима му – Лестър Сити, е кадърен да приключи в Топ 4 през тази година под управлението на някогашния треньор на мърсисайдци Брендън Роджърс. В този миг Лестър е трети във Висшата лига след мощния си старт на сезона и е тимът, който е най-близо до Ливърпул и Манчестър Сити в подреждането. Ако победи „ червените” в събота, Лестър може да задмине и Ман Сити.

Ливърпул посреща Лестър Сити в съботен мач от програмата на Премиършип. Срещата е с начален час 17,00 и ще може да я гледате онлайн по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Сайтът GONG.BG също ще ви държи в безспирно уведомление за всичко, което се случва на "Анфийлд ".

„ Лисиците” финишираха седми през предишния сезон, а Клоп счита, че съставът на Роджърс има нужните качества, с цел да приключи в огромната четворка на Англия. „ Това наподобява по този начин на 100% към този миг. Няма разлика от Лестър и другите отбори в Топ 6, в случай че не гледаме имената. Може да видите по какъв начин е построен тима им. Вратарят им е брилянтен също по този начин – нямам подозрения за състава им”, стартира с похвалите Клоп.

„ Лестър е доста стабилен във всички зони на терена и работи доста крепко, с цел да подкрепя нападението си. Така се гради вярно отбор”, продължи Клоп.

Роджър бе ментор на Ливърпул три години и половина, след което бе уволнен през октомври 2015-а, с цел да може Клоп да го наследи на „ Анфийлд”. Германецът чака северноирландеца да получи „ топло” посрещане, когато се завърне за пръв път на „ Анфийлд” от последния му домашен мач с клуба. „ Надявам се, че почитателите ще му отдадат заслуженото”, сподели Клоп, който живее в къщата на Роджърс край града. „ От моя страна всичко е наред. Всички неприятности с него са изчистени, които имахме в първите дни от живеенето ни в неговата къща. Обичаме да живеем там, платили сме му наема, само че не съм сигурен, че той към момента би трябвало да работи, само че въпреки всичко го прави”, разяснява през смях Юрген Клоп.

„ Брендън се оправя доста добре и не ме изненадва това. Знаех, когато пристигнах тук, че не той е повода, поради която тимът не върви. Оттогава той свърши чудесна работа в Селтик, а в този момент и в Лестър. Много от играчите бяха там преди него, само че той направи някои чудесни покупки – необикновен тим са. Това, което вършат, е добре, а аз не споделям неща, които хората не виждат. Ако им гледаш мачовете, изпитваш приятност. Крайните им бранители работят ужасно, а контраатакуващият футбол е ослепителен. Мисля, че почитателите ще го посрещнат добре, само че това не е другарски мач. Ние ще излезем да се потвърдим и се надявам да го сторим победно”, призна Клоп.

Германецът призна, че е впечатлен от работата на левия бек на „ лисиците” Бен Чилуел и го гледа от първите си дни в Англия. „ Давид Вагнер ми приказва доста за него, когато бе чартърен в Хъдърсфийлд, само че Лестър не го пусна. Той още играе там, което се вижда, че е добре за тях. Сега той е пораснал състезател и не е дете. Визията му за футбола е невероятна. Те имат доста положителни крайни бранители, само че аз съм благополучен с моите също”, подчертава Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР