Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп е удължил договора си

...
Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп е удължил договора си
Коментари Харесай

Юрген Клоп удължил договора с Ливърпул за още 2 години

Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп е удължил контракта си до 2026 година. По-рано през днешния ден се появиха информации, че управата на британския клуб по футбол Ливърпул е почнала диалози с немския управител за удължаването на съглашението. Актуалният договор на 54-годишния експерт изтичаше през 2024 година.

Но уеб сайтът The Athletic оповестява, че тези договаряния към този момент са завършили и Клоп е сложил подписа си под нов четиригодишен контракт, удължавайки престоя си в клуба с най-малко още две години. Така остарялото съглашение до 2024-а пада и има ново, което е със период на деяние от 2022-а до 2026 година

И сега Клоп е най-дълго задържалият се управител във Висшата лига, като неговото ръководство на Анфийлд стартира от октомври 2015 година. Ако извърши контракта си, то той ще има цяла епоха от над 10 години. Самият Юрген Клоп няколко пъти беше споделил, че ще изкара контракта си до 2024-а година, в случай че не го уволнят по-рано, след което ще си вземе отмора от футбола. Но триумфите в последните години очевидно са го предиздвикали да одобри новото предложение за още два цялостни сезона.

Мърсисайдци към момента са в борбата за невиждан сезон с четири трофея, откакто към този момент победиха с Купата на Лигата. Ливърпул е 2-и в таблицата във Висшата лига, единствено на една точка зад водача Манчестър Сити и ще се изправи против Челси във финала на ФА Къп идващия месец.

Снощи пък направиха значима крачка към присъединяване и на финала в Шампионската лига, побеждавайки с 2:0 испанския Виляреал в първия мач. Клоп към този момент класира по време на работата си Ливърпул на два финала в Шампионската лига. През 2018 година те паднаха от Реал (Мадрид), само че година по-късно съумяха да победят Тотнъм.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР