Меморандум за сътрудничество в областта на водородните и други нови

...
Меморандум за сътрудничество в областта на водородните и други нови
Коментари Харесай

ЕК помага за развитието на водородните ни технологии

Меморандум за съдействие в региона на водородните и други нови технологии сред основна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " на Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) и взаимното дружество " Чист водород " към Европейската комисия (ЕК) е подписан от заместник-министъра на нововъведенията и растежа Веселина Минчева. Документът е парафиран в границите на форума " Дни на Европейските водородни долини " в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на МИР.

Целта на меморандума е да бъде построен партньорски механизъм сред другите европейски стратегии в поддръжката на новите технологии, в това число водородните. В резултат от съдействието доста ще се усили присъединяване на български предприятия и научни организации в състезанията за финансиране на проучвателен и демонстрационни планове към взаимното дружество " Чист водород ".
 Съединени американски щати финансира предпроектното изследване по пилотния водороден план в Чирен
Съединени американски щати финансира предпроектното изследване по пилотния водороден план в Чирен

Това удостовери Карл Крес от Агенцията за търговия и развиване на Съединени американски щати

" Партньорствата за развиване на водородната стопанска система и подкрепяне на прехода към зелена стопанска система са извънредно значими за стимулирането на нововъведенията, запазването на конкурентоспособността в бъдеще, повишението на икономическия напредък и основаването на нови работни места ", съобщи Веселина Минчева при подписването документа. Тя сподели още, че с цел да се обезпечи цялостна верига за доставка на водород, би трябвало първо да се усилят оптимално вложенията в научни проучвания и нововъведения в чист водород.

Меморандумът е подписан е вследствие на утвърдена от Европейска комисия кандидатура на дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " , в качеството ѝ на ръководещ орган на програмата " Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна ", по плана " Техническа помощ за генериране на взаимоотношение с държавите-членки и районите " (TA4Synergies) на взаимното дружество " Чист водород ". Един от цели в програмата е насърчаването на зеления преход посредством действително използване на устойчиви политики, в това число развиване на чистите технологии, кръговата и нисковъглеродна стопанска система.
 Министър Пулев прокарва Водородна котловина в България
Министър Пулев прокарва Водородна котловина в България

На среща на посланици от Западните Балкани той даде обещание " цяла екосистема от индустриални зони "

С поддръжката на дружество " Чист водород " и програмата " Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна " ще се осъществя планът ZAHYR за построяването на първата атомна котловина в България , в региона на Стара Загора. Целта е с него да се сложи началото на построяването на дълготрайна атомна стопанска система в страната. Предстои да бъде създаден модел за произвеждане, предпазване, транспорт и потребление на водород предвид на усъвършенстването на вложенията.
 Протест против създаване на фотоволтаичен парк и цех за зелен водород в Костинбродско
Протест против създаване на фотоволтаичен парк и цех за зелен водород в Костинбродско

Кметът споделя, че няма място за терзание

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР