Aston Martin представи Valiant - нов вълнуващ автомобил разработен за

...
Aston Martin представи Valiant - нов вълнуващ автомобил разработен за
Коментари Харесай

Aston Martin показа Valiant с V12 и механична трансмисия


Aston Martin показа Valiant - нов трогателен автомобил създаден за писта, само че законен и за придвижване по пътищата. Базиран на зашеметяващото купе Valour, Valiant прибавя още мощ и аеродинамика. Оставайки правилен на философията на Aston Martin да дава приоритет на мощните мотори, Valiant може да се похвали с колосален V-12 мотор с две турбини, чиято мощ надвишава 730 конски сили. Този силов елемент е комбиниран с насочена към лидера шестстепенна механична трансмисия.

Идеята на Valiant може да се наблюдава обратно до настояването на водача от Formula 1 на Aston Martin Фернандо Алонсо. Той си е представял автомобил, който да дава приоритет на представянето над всичко останало, и Aston Martin е осъществил това виждане.Valiant може да се похвали със доста аеродинамично усъвършенстване спрямо Valour. Преработената предница с огромен сплитер, закрепеното задно крило и значителният дифузьор работят дружно, с цел да генерират забележителна притискаща мощ, която държи автомобила залепен за пътя. Цялата каросерия е направена от леки въглеродни нишки и е преоформена, с цел да усъвършенства въздушния поток.
 Aston Martin сподели Valiant с V12 и механична трансмисия - 2  
Вдъхновени от спортното завещание на Aston Martin, 21-цоловите магнезиеви джанти са покрити с аеродинамични дискове, които усъвършенстват въздушния поток към автомобила. Тези дискове повтарят дизайна на спортния автомобил RHAM/1, който господства в Льо Ман в края на 70-те години на предишния век.

Aston Martin е заменил окачването на Valour с комплект амортисьори Multimatic Adaptive Spool Valve (ASV). Тази авангардна технология може да контролира всеки амортисьор в една от 32-те настройки за по-малко от шест милисекунди, осигурявайки изключителна управляемост и надзор.
 Aston Martin сподели Valiant с V12 и механична трансмисия - 3
Салонът на Valiant е видоизменен в среда, насочена към лидера. Полуклетката, седалките Recaro Podium и четириточковите защитни колани дават приоритет на сигурността и фокуса на лидера по време на шофиране. Aston Martin ще създаде единствено 38 броя Valiants и всички те към този момент са декларирани от нетърпеливи купувачи. Цената варира според от обособените варианти, само че междинната цена на договорката се чака да бъде към 2.2 млн. евро. Доставките са планувани да стартират през четвъртото тримесечие на 2024 година, като първият Valiant ще отиде при Фернандо Алонсо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР