Мелатонинът е хормон, който забавя стареенето. Тялото ни произвежда хормони

...
Мелатонинът е хормон, който забавя стареенето. Тялото ни произвежда хормони
Коментари Харесай

Кой е хормонът на младостта и как да си го набавите чрез храната

Мелатонинът е хормон, който забавя стареенето. Тялото ни създава хормони и един от най-важните е мелатонинът. Този хормон играе доста значима роля в нашето тяло, тъй като точно той е виновен за будността и съня, написа " Дарик ". Казано по-просто, мелатонинът е виновен за съня през нощта, а сутринта ни подсигурява жизненост. В допълнение, хормонът мелатонин е мощен антиоксидант. Мелатонинът се съдържа в огромни количества в някои напълно налични на пазара храни.

Череши

Този сезонен плод съдържа аскорбинова киселина, която от своя страна съдържа хормона мелатонин. Благодарение на черешите можете да бъдете постоянно млади.

Банани

Бананите са богати на мелатонин. В допълнение, този плод съдържа голямо количество магнезий и калций. Също по този начин бананът е доста потребен за сърцето ни.

Орехи

Ядките съдържат здравословни мазнини, които са от значително значение за здравето на нашата кожа и нокти. В допълнение, орехите съдържат мелатонин, както и доста други потребни за организма субстанции.

Домати

Доматът е с високо наличие на витамин С, който оказва помощ на имунната ни система да се бори с вируси и бактерии. Също по този начин този плод е в положение да се бори със свободните радикали, които съгласно учените форсират стареенето.

Зърнени храни

Зърнените култури като ориз и овесени ядки съдържат задоволително фибри и минерали за тялото, които подтикват хипофизата, която създава нужните за тялото ни хормони.

Яйца

Яйцата съдържат мощни антиоксиданти като селен и лутеин, които забавят стареенето. Редовната консумация на яйца предотвратява проблеми с нервната система и зрението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР