Мексиканската полиция, войници и националната гвардия извършват обиски в хотели,

...
Мексиканската полиция, войници и националната гвардия извършват обиски в хотели,
Коментари Харесай

Малко критики срещу мексиканския президент за репресивните мерки срещу мигрантите

Мексиканската полиция, бойци и националната армия правят обиски в хотели, рейсове и влакове, които приключват с покъртителни подиуми на разплакани майки от Централна Америка, натъпкани в полицейски камионетки дружно с техните деца, на претъпкани центрове за задържане при ужасяващи условия.

Подобни подиуми провокират отвращение в Съединени американски щати, само че в Мексико съвсем няма рецензии против държавното управление на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор, макар че тази страна обичайно се е отличавала с дълбока благосклонност към несгодите на мигрантите.

Тази благосклонност бе ерозирана от керваните от мигранти, проточили се от края на 2018 и началото на 2019 година, които оставиха неприятен привкус у мексиканците и провокираха дълбоки разпри измежду групировките, симпатизиращи на мигрантите. Репутацията на Лопес Обрадор като известен левичар също приглуши рецензиите против репресиите (над мигрантите). Към това следва да се прибавят хаосът, провокиран от мигрантите в мексиканските крайгранични градове, и заканите от затваряне на границите или за налагане на мита, отправяни от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Всичко това накара доста мексиканци да видят проблем в мигрантската вълна.

Социологическите сондажи сочат постоянен рейтинг на Лопес Обрадор сред 66 и 72 %, макар репресивните ограничения и известията за ужасни условия в големия мигрантски център Сигло XXI на южната граница на Мексико и в други сходни центрове.

След топлото посрещане на първия кортеж през октомври, мексиканците се оказаха съвсем поравно разграничени по въпроса дали Мексико би трябвало да спре или не влизането на мигранти от други страни без изрядни документи, сочи изследване на организация " Ел Универсал ", при което са интервюирани 1000 души в интервала 3-7 юни при позволена неточност от 3,5 %.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР