Меките керемиди все по-често се използват за покриване на частни

...
Меките керемиди все по-често се използват за покриване на частни
Коментари Харесай

Важни характеристики при монтажа на мек покрив през студения сезон

Меките керемиди все по-често се употребяват за покриване на частни къщи. Те имат отлични експлоатационни и естетически характерности, лесни са за монтиране, издръжливи са.

Меките керемиди са на битумна основа. Материалът включва - фибростъкло, каменни стърготини и особено битумно лепило, което обезпечава леплив пласт за елементарен монтаж.

Възможно е да се инсталират през цялата календарна година, само че специалистите поучават този развой да се отсрочи за топъл интервал. От друга страна, в случай че е належащо, материалът може да се инсталира и през зимата, като се управлява от температурните граници, заложени от производителя.

При съблюдаване на избрани правила, покрива няма да загуби своята прелест. Основният проблем в този случай ще е - увеличение броя на трудоемките интервенции, понижаване времето на полагане. Внезапен или предстоящ снеговалеж, спад на температурата могат да спрат процеса изцяло.

Начини за основаване на подобаващи условия

Основните негативни характерности са неналичието на светлина, сняг и мраз. Първият проблем ще бъде решен посредством мощни прожектори. Но вторите две са доста по-трудни за решение.

Безспорна помощ в това ще бъде предоставена от:
Монтаж на тента. Тя ще се оправи добре със снега и дъжда. Можете да изградите тента върху целия или върху избрана повърхност, съгласно потребностите. Използване на топлинни револвери или пердета. Този способ ще обезпечи естествени условия на работа, само че ще изисква огромни финансови разноски. Съхранение на меките керемиди на топло място и изнасянето им навън директно преди монтажа.

Промяна в свойствата на материала при студено време

Замръзването визира освен продуктивността на труда, само че и свойствата на меките керемиди, които стартират да губят своята гъвкавост.

Битумни керемиди

Както ниските, по този начин и високите температури са неприятни за битумните керемиди. При високо нагряване (над 100 градуса) битумният пласт стартира да се топи, губи хидроизолационните си свойства, а под въздействието на ниските температури материалът се втвърдява и стартира да се разпада.

В същото време окончателно се губи освен формата, само че и еластичността на покритието. Този проблем към този момент е отстранен посредством прибавяне на специфични добавки.

Всеки може да закупи най-подходящата за себе си алтернатива:
Оксидирани . При производството на този тип покривен материал смолата, разтопена до течно положение, в допълнение се обогатява с О2. Това спомага да се усъвършенства качеството на продукта. Монтажът с минусови показания на термометъра може да повлияе на експлоатационния живот. SBS-модифицираните керемиди съдържат стирен и бутадиен. Тези субстанции покачват гъвкавостта и еластичността, както и устойчивостта при мраз и високи температури. Те устоят на температури до -30 градуса. APP- модифициран еластичен покрив - с атактичен полипропилен. Добавката покачва топлоустойчивостта на материала и способността му да устоя на ултравиолетово излъчване, тъй че да устоят на температури до 140 градуса. Те демонстрират най-хубави резултати. Струват повече, само че спомагателните разноски ще се изплатят с качеството на ремонтирания покрив.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР