Междувременно Русия съобщи, че украинските въоръжени сили вчера са изстреляли

...
Междувременно Русия съобщи, че украинските въоръжени сили вчера са изстреляли
Коментари Харесай

Поредна руска атака с пет вида ракети срещу Одеса, ударен е Спасо-Преображенският събор

Междувременно Русия заяви, че украинските въоръжени сили през вчерашния ден са изстреляли общо 175 артилерийски боеприпаса по обитаеми места в Донецк, като един граждански е бил погубен а трима са били ранени, съобщи ТАСС, като се базира на локалните проруски управляващи.

" По Донецкото направление съперникът извърши 50 обстрела с реактивни системи за залпов огън със 155-милиметрови снаряди . По направлението на Горловка имаше три обстрела със 153-милиметрова артилерия. По Ясиновацкото направление имаше 3 обстрела със 155- и 152-милиметрова артилерия. Общо бяха изстреляни 175 единици разнообразни муниции ", се споделя в известието на управляващите.

Следващата седмица НАТО и Украйна ще обсъдят сигурността в Черно море и действието на коридора за експорт на зърно. Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски уточни, че е изискал срещата в телефонен диалог с генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг:

" С господин Столтенберг обсъдихме стъпките си към разблокиране и обезпечаване на постоянна работа на зърнения кулоар. В съдействието си преминахме на ново, по-високо равнище - равнището на Съвета Украйна-НАТО. И този механизъм може да сработи. Обърнах се към Йенс с предлагането да свика незабавно такава среща на Съвета за съответните спешни съвещания. Срещата ще бъде извършена до няколко дни. Можем да преодолеем рецесията със сигурността в Черно море. "

По-рано Русия съобщи, че се отдръпва от договорката, тъй като западните страни са пренебрегнали настояванията ѝ за гаранции за износа на съветски храни и торове. Москва предизвести, че корабите, които плават към украинските пристанища на Черно море, ще бъдат считани за противников обекти. Вчера доста страни, в това число Германия и Китай, разкритикуваха в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации отдръпването на Русия от Споразумението за зърното.

Вчера Варшава разгласи, че в южния полски град Гливице към този момент работи център за ремонт и поддръжка на танкове, развалени в Украйна.

Първите два " Леопард " към този момент са пристигнали в завода " Бумар ", заяви министърът на защитата Мариуш Блашчак.

По-рано този месец немското и полското държавно управление преговаряха за основаването на ремонтен център на полска територия, само че не беше оповестена обща позиция, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР