Междуведомствена работна група към Министерството на туризма ще актуализира разработения

...
Междуведомствена работна група към Министерството на туризма ще актуализира разработения
Коментари Харесай

Инициативен комитет се опитва да популяризира климатолечението в Странджа

Междуведомствена работна група към Министерството на туризма ще актуализира създадения проект за развиване на здравния и СПА туризъм у нас за интервала до 2025 година. Планът ще бъде обновен по отношение на новите условия, подбудени от ковид.

Климатолечението да е заведено като форма на здравен медицински туризъм в региона на Странджа и Южното Черноморие, предлага предприемчив комитет " Възраждане " на климатолечението в Странджа. България има малко известни, само че извънредно естествени запаси, които могат да бъдат употребявани за профилактика, лекуване и възобновяване на редица болести, изключително в изискванията на рецесията с корона вируса, уточни Валентин Атанасов, член на управителния съвет на нестопанско съдружие " Рафел инфо културен туризъм ".


" Така, както се комбинира балнеология, СПА, ние тук в тази ситуация прилагаме и разясняваме вероятни комбинации - морелечение или таласотерапия с климатолечение ".

Предложението е основано на научни проучвания на климата в Странджа, уточни още Валентин Атанасов.

" Конкретно Странджа и Южното Черноморие със своята специфичност на релефа, на срещата на средиземноморските и черноморски течения и на ниската планина и подобаващ по равномерен релеф, който прави тази допустима среща на тези течения, това дава тази присъща опция на региона да предлага тези ползотворни свойства на въздуха за долекуване и възобновяване, както и профилактика на хора, които са прекарали тежки форми, имат белодробни или други дихателни проблеми ".

Така може да се превърни в напълно нов туристически артикул, който да добавя както туризма, по този начин и опазването на здравето освен за българските, само че и за задграничните ни посетители, сподели още Атанасов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР