Междусистемната газова връзка не е просто инфраструктурен проект, тя е

...
Междусистемната газова връзка не е просто инфраструктурен проект, тя е
Коментари Харесай

Строителите на интерконектора докладваха на Радев: Погълнахме животното, остана само опашката!

Междусистемната газова връзка не е просто инфраструктурен план, тя е обект със мощно районно и геополитическо значение.

Това сподели президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 със притежателя и управлението на строителната компания, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция, „Авакс“ и управлението на плановата компания, възложител на градежа, „Ай Си Джи Би“, съобщи Novini.bg.

Този план е от значително значение освен за задълбочаване на стратегическото партньорство сред нашите две страни, а и за реализиране на действителна диверсификация на България и Югоизточна Европа, също по този начин и за гарантиране на постоянното икономическо развиване на нашия район и на европейската политика за сигурност и непоклатимост на доставките на естествени запаси, съобщи Радев.

Затова приключването на този план в изискванията на жестока икономическа рецесия и лимитирани доставки е от особена значимост за нашата страна, добави той.

Искам да ви поздравя за положените старания и осъществената досега работа и да ви уверя, че българската страна е подготвена за цялостно подпомагане за стартиране на плана в постоянна употреба допустимо най-бързо, уточни президентът.

Също по този начин се надявам, че останалите довършителни действия и дейностите, касаещи безвредната употреба на обекта ще бъдат завършени при цялостна готовност както от страна на строителя, по този начин и от страна на българската страна в лицето на българското държавно управление, означи Румен Радев.

Искам да ви уверя, че от началото на плана осъзнаваме какъв брой значим е той за всички аспекти, които споменахте, сподели представител на „Авакс“. Опитваме се да дадем най-хубавото от опциите си, с цел да го приключим сполучливо.

Ще създадем всичко по силите ни този план да бъде завършен и да влезе сполучливо в употреба. Направили сме си план във времето по какъв начин да се случат нещата по допустимо най-експедитивен метод.

Ще се постараем в границите на август всичко да бъде изпълнено от наша страна. Смятам, че с това, което сме направили до момента, сме си заслужили доверие, само че в случай че пораждат въпроси, сме подготвени да дадем уточнения, добави той.

Както споделя една гръцка сентенция – погълнахме животното, остана единствено опашката, съобщи представителят на „Авакс“.

Искам да ви поздравя за модерните технологии, вградени в този план. Остава още малко старания те да проработят по най-хубавия метод и да бъдат признати в сходство с националното и с европейското законодателство, уточни Румен Радев.

Имахме усложнения да се ориентираме в техническите условия за стартиране на обекта в употреба. Благодарения на нашия възложител обаче те ни бяха разяснени и в този момент сме наясно и сме в положение да се оправим. Имаме и двегодишен интервал на гаранционна поддръжка, тъй че ще бъдем тук за спомагателни разяснения, увери представителят на „Авакс“.

В срещата вземат участие служебният министър-председател Гълъб Донев, служебният министър на енергетиката Росен Христов и служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР