Международно проучване на специалисти от водещи световни университети и екипи

...
Международно проучване на специалисти от водещи световни университети и екипи
Коментари Харесай

Предстоят все по-яростни фишинг кампании


Международно изследване на експерти от водещи международни университети и екипи от " Майкрософт " демонстрира какви са заканите от потреблението на Нападателен изкуствен интелект за организациите. Анализирайки направените към този момент проучвания по казуса, те прибавят и практическия опит при противодействието на осведомителни офанзиви на организации като " Ербъс ", " Хуауей ", " Бош ", " Ай Би Ем " и други

Заплахите, които крие нападателният изкуствен интелект, имат разнообразни измерения. Но технологиите в региона на пресъздаването на човешкия облик безспорно пораждат най-сериозни терзания, както в университетските среди, по този начин и в промишлеността. Доста нашумелите в последно време подправени видеоклипове или фото изображения, известни като " дийпфейк ", намират все по-широко приложение от относително безобидни скечове, до доста по-застрашителните форми - измами, изнудване, употреба, клюка или разпространение на погрешна информация.

Основните аргументи “тъмните сили ” да прибягват да “услугите ” на изкуствения разсъдък са три: необятен обсег, експедитивност и реализиране на мечтаните резултати. Прогнозата на откривателите е, че през идващите няколко години ще се усилват случаите с настъпателен изкуствен интелект, само че единствено първоначално и края на атакуващия модел - изследването, натрупването на запаси и въздействието. Фишинг акциите ще стават все по-яростни и рискови поради усъвършенстването на дийпфейк качествата.

Подробности за резултатите от проучването и опциите за противопоставяне на офанзивите с изкуствен интелект - в 13-ия епизод на подкаста " Черната кутия ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР