Европейският шампион от 2016-а година Португалия стартира участието си на

...
Европейският шампион от 2016-а година Португалия стартира участието си на
Коментари Харесай

Походът на Роналдо и Португалия към нова европейска титла започва срещу Чехия

Европейският първенец от 2016-а година Португалия започва присъединяване си на UEFA EURO 2024 с мач против Чехия от последната група „ F “. Срещата на стадион „ Ред Бул Арена “ в Лайпциг започва в 22:00 часа и ще може да я наблюдавате НА ЖИВО С КАРТИНА на уеб страницата.

Португалия е един от любимците за нов успех от конкуренцията. Възпитаниците на Роберто Мартинес са водени от 39-годишната суперзвезда Кристиано Роналдо, който ще взе участие на шестото си Европейско състезание, което важи и за различен деец – бранителят Пепе, който към този момент е на цели 41 години. „ Мореплавателите “ преодоляха разочарованието от финала през 2004-а година, когато отстъпиха на Гърция, с победа над Франция в разногласието за трофея преди осем години. Сега тимът на Мартинес разполага освен с Роналдо, само че и с други оръжия, които могат да го отведат до купата. В състава личат имената на Бруно Фернандеш, Бернардо Силва, Рафаел Леао, Диого Жота и Гонсало Рамош.

Срещу себе си в Лайпциг португалците ще имат един състав на Чехия, който се чака да се бори за второто място. Бивш победител в конкуренцията от 1976-а и финалист от 1996-а година, чешкият състав е предвождан от капитана Томаш Соучек, който се подвизава в британския Уест Хем Юнайтед. В офанзива пък е дуото от първенеца на Байер Леверкузен Адам Хложек и Патрик Шик, който означи Гол №1 на предходните еврофинали.

След разделянето на Чехословакия няма доста изиграни мачове сред Португалия и Чехия. Едва пет конфликта от 1992-а година насам, когато Чехия и Словакия стават независими страни. Чехите са изгубили четири от петте си мача против Португалия. Последният им мач е от септември 2022-а година в Прага, когато иберийската страна удари чехите с 4:0 в личната им столица.

Компания на двата тима в групата вършат още вълнуващия отбор на Турция и дебютантът на сходен конгрес Грузия.

22:00 часа ⚽ |

UEFA EURO 2024, група „ F “, първи кръг

Главен арбитър: Марко Гуида, Италия

Стадион: „ Ред Бул Арена “, Лайпциг, Германия

Вероятни сформира на двата тима:

ПОРТУГАЛИЯ (4-3-3): Диого Коща – Жоао Кансело, Пепе, Рубен Диаш, Нуно Мендеш – Бруно Фернандеш, Витиня, Жоао Палиня – Бернардо Силва, Кристиано Роналдо, Рафаел Леао

Селекционер: Роберто Мартинес

ЧЕХИЯ (3-5-2): Жиндрих Станек – Томаш Холеш, Робин Хранач, Ладислав Крейчи – Владимир Цоуфал, Антонин Барак, Томаш Соучек, Лукаш Провод, Давид Юрашек – Ян Кухта, Патрик Шик

Селекционер: Иван Хашек

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР