Международният валутен фонд планира значително да понижи перспективите си за

...
Международният валутен фонд планира значително да понижи перспективите си за
Коментари Харесай

Перспективите пред световната икономика са се влошили значително

Международният валутен фонд възнамерява " доста да намали " вероятностите си за световен напредък в идващия си отчет. Директорът на отдела за тактика, политика и разбор на МВФ Джейла Пазарбасиоглу сподели това във връзка резултатите от срещата на върха на F20 в Индонезия, съобщи изданието Bloomberg в неделя, представено от медиите, заяви БГНЕС.

Тя посочи, че за политиците е „ станало доста по-трудно " да изготвят тактики в актуалната среда на възходящи цени на храните и силата, понижен приток на капитал към нововъзникващите пазари, продължаващата пандемия и закъснение на китайската стопанска система. „ Удар след удар и това в действителност удря международната стопанска система. Значително ще понижим прогнозата си ", заключи тя.

В априлския си отчет МВФ към този момент намали упованията си за международния стопански напредък през тази година от 4,4% на 3,6 на 100. Този месец би трябвало да бъде оповестена нова прогноза. Bloomberg отбелязва, че финансовите водачи в Г-20 и други страни са оставени с по-малко благоприятни условия за отбягване на възходящите опасности.

Това важи и за централните банки, които в актуалната среда търсят верния отговор на растящите цени и инфлацията. " Става все по-трудно да се приземиш меко. Все още е допустимо, само че не е доста елементарно. Когато централните банки следват бърза и решителна парична политика и самодейно реагират на инфлацията, това е по-благоприятно за меко приземяване ", цитира Bloomberg ръководителя на проучването в изчисленията на Bank for International Hyun Sung Shin.

В същото време Индонезия, както напомня организацията, за разлика от доста страни, резервира дисконтовия % на рекордно ниско равнище. Властите считат, че повишението на лихвените проценти прекомерно внезапно и рано може вместо това да изпрати в стагфлация страната, която неотдавна излезе от провокирана от пандемия криза.

В събота ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева сподели пред Финансовата група на 20-те в Индонезия, че „ вероятностите пред международната стопанска система са се влошили доста и несигурността е извънредно висока ". Според нея рисковете от спад, за които МВФ предизвести по-рано, „ в този момент са се материализирали ". Тя разгласи и проверка на прогнозата на фонда за световния стопански напредък.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР