Международният валутен фонд (МВФ) прогнозира, че по-ниските цени на петрола

...
Международният валутен фонд (МВФ) прогнозира, че по-ниските цени на петрола
Коментари Харесай

МВФ предупреждава: Русия да вземе спешни мерки

Международният валутен фонд (МВФ) предвижда, че по-ниските цени на петрола и по-високите налози ще забавят икономическия напредък на Русия през 2019 година, съобщи Ройтерс. Според Фонда средносрочната вероятност за растежа ще остане умерена, в случай че не бъдат стартирани по-дълбоки структурни промени.

" Руската стопанска система продължава да демонстрира сдържан напредък при постоянна макроикономическа политика, само че със структурни ограничавания и въздействие на глобите ", сочи отчетът на МВФ за съветската стопанска система.
Според отчета повишаването на брутният вътрешен артикул (БВП) на Русия ще се забави до 1,2 % през 2019 година по отношение на 2,3 на 100 през 2018 година поради по-слабите оценки за първото тримесечие, по-ниските цени на петрола и въздействието на по-високата ставка на Данък добавена стойност за частното ползване.

Очаква се икономическият напредък следващата година да се форсира до 1,9%, като може да бъде подтикван от държавните разноски за инфраструктурни планове. В дълготраен проект обаче ще се откри на умерения ритъм от 1,8 %, в случай че не бъдат осъществени по-дълбоки структурни промени, съгласно МВФ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР