Международният олимпийски комитет (МОК) разкритикува решението на Спортния арбитражен съд

...
Международният олимпийски комитет (МОК) разкритикува решението на Спортния арбитражен съд
Коментари Харесай

MOK обмисля да обжалва оправдателните присъди на руските спортисти

Международният олимпийски комитет (МОК) разкритикува решението на Спортния трибунал в Лозана да анулира доживотните санкции на 28 съветски спортисти. От МОК обявиха, че обмислят да апелират пред швейцарския федерален арбитражен съд.

Олимпийският комитет наказа до живот общо 42-ма руснаци поради допинг нарушаване по време на олимпийските игри в Сочи през 2014 година Съдът в Лозана обаче разгласи през днешния ден, че няма задоволително доказателства за налагането на сходни наказания.

Освен че оправда напълно 28 от съветските спортисти, КАС анулира отчасти наказванията на останалите 11. Тяхната доживотна възбрана беше сменена със възбрана за присъединяване в Пьонгчанг.

От МОК обявиха, че решенията на съда в Лозана " могат да имат съществено влияние върху битката с допинга в бъдеще ". Олимпийският комитет е отчаян, че висшият орган в спортното законодателство не е почел " потвърдени допинг нарушавания ".

" От една страна сме удовлетворени, че бяха доказани допинг нарушаванията на 11 спортисти, тъй като операцията на техните проби за следващ път ясно демонстрира съществуването на систематична операция на антидопинговата система в Сочи ", се споделя в изказването на МОК.

" От друга страна сме доста разочаровани, тъй като съдът в Лозана не взе поради потвърденото битие на систематична операция и при останалите 28 случая. Това може да има съществено влияние върху битката против допинг в бъдеще. МОК ще проучва стимулираните решения доста деликатно, откакто те бъдат разполагаем, и ще прегледа вероятните последствия, в това число обжалване пред швейцарския федерален арбитражен съд ", допълват от олимпийския комитет.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (200)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР