Международният олимпийски комитет (МОК) предложи пет спора за включване в

...
Международният олимпийски комитет (МОК) предложи пет спора за включване в
Коментари Харесай

МОК одобри още пет спорта за Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 г.

Международният олимпийски комитет (МОК) предложи пет разногласието за включване в програмата на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година , заяви Ройтерс.

Това са крикет, байрак футбол, лакрос, скуош и бейзбол. Организаторите на игрите през 2028 година имат предпочитание да ги включат в програмата на Олимпиадата. Всеки град хазаин, според разпоредбите на МОК, може да изиска включването на няколко спорта за своето домакинство на Олимпийски игри.

Президентът на МОК Томас Бах съобщи, че предложенията са били признати от комитета. Тези оферти и тези спортове са изцяло в сходство със спортната просвета на домакини през 2028 година и с американската спортна просвета. Те ще покажат емблематични американски спортове на света, разясни той.

Крикетът се радва на голяма прелест в Индия и бързо растяща световна аудитория. Този спорт бе част от Олимпийските игри през 1900 г . Флаг футболът е безконтактен формат на американски футбол, който се играе от тимове от пет души. Лакросът е екипен спорт, известен измежду колежите в Съединени американски щати.

Бейзболът бе включван няколко пъти в олимпийската стратегия, само че няма да е част от игрите в Париж през 2024 година Скуошът е ракетен спорт, който от дълго време се бори за олимпийско самопризнание.
 МОК спря активността на Руския олимпийския комитет
МОК спря активността на Руския олимпийския комитет

Решението е взето поради включването в състава му на спортни организации от окупираните територии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР