Международният олимпийски комитет (МОК) планира да въведе електронните спортове като

...
Международният олимпийски комитет (МОК) планира да въведе електронните спортове като
Коментари Харесай

МОК ще привлича младото поколение с въвеждането на електронни спортове

Международният олимпийски комитет (МОК) възнамерява да вкара електронните спортове като част от програмата на бъдещите игри. Това беше разисквано неотдавна, само че ще бъде вкарано публично в дневния ред по време на срещата на управителните фактори на МОК в Лозана. Ще бъдат разисквани критериите, съгласно които електронните спортове могат да станат част от олимпийското придвижване.

Домакинът на игрите през 2024 година Париж към този момент изрази подготвеност да вкара тази оригиналност в програмата. " Това може да усили аудиторията в пъти, само че не би трябвало да нарушава по никакъв метод олимпийските полезности ", разясниха от организационния комитет на Париж 2024.

Електронните спортове набират все по-голяма известност, а с това се усилват и провокациите пред тях. Електронните спортове към този момент носят всички характерности на обичайния спорт - професионални играчи, огромни наградни фондове, доста фенове.

Те даже ще бъдат включени в формалната стратегия на азиатските игри през 2022г. в Китай.

Според МОК електронните спортове са доста известно изключително измежду младото потомство и по този метод могат да привлекат доста огромна публика в околните години. Олимпийския комитет обаче изясни, че е нужно съществуването на специфичен орган, който да подсигурява запазването на цялостта олимпийското придвижване, спазването на разпоредбите за анти-допинг, заплахите от залози и манипулиране на резултати.

Наскоро президентът на МОК Томас Бах изясни, че съгласно него видеоигрите са обвързвано само с " убийства, принуждение и детонации ". В известие на Олимпийския комитет обаче се споделя, че " конкурентните спортове могат да се преглеждат като спортна активност и участнциите в тях се приготвят и упражняват с интензитет, сходен на участниците в обичайните спортове ".

Програмата за олимпийските игри в Париж ще стартира да се оформя през 2019 година, а окончателният лист на спортове, които ще бъдат добавени ще бъде разгласен едвам след игрите в Токио през 2020 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР