Общинският съветник и кандидат-депутат на ГЕРБ в София Георги Георгиев

...
Общинският съветник и кандидат-депутат на ГЕРБ в София Георги Георгиев
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини известен шеф готвач в схема с картографиране на гробищата в Банкя

Общинският консултант и кандидат-депутат на ГЕРБ в София Георги Георгиев упрекна Столична община и началник Иван Манчев в нерегламентирано подписване на контракт за картографиране на гробищата в Банкя без съответно оповестяване на социална поръчка.

В студиото на bTV Георгиев разгласи, че получил информация от " жител " за това, че " един доста прочут шеф-готвач, телевизионна звезда, се оказа, че е получил 100 000 лева, с цел да картографира и цифровизира гробищата в Банкя, в случай че имаме общинска компания, която се занимава с това и коства десетки пъти по-малко ".

Според него договорите са подписани в един и същи ден, с една и съща компания, за една и съща активност. Разделянето на две елементи, твърди Георгиев, е с цел да се понижи изкуствено сумата до 50 000 лева без Данък добавена стойност и да се избегне задължението за стартиране на социална поръчка над този предел.

Той разгласи, че ще сезира прокуратурата и изиска реакция от страна на кмета на София Васил Терзиев.

Георгиев не загатна съответното име на готвача и на компанията му, само че инспекция в Търговския указател демонстрира, че началник Иван Манчев е шеф и съсобственик на софтуерната компания " Алфагис ".

" Офнюз " удостоверяват от свои източници, че става дума за сдружението на Манчев. Договорите са подписани на 16 април, като и двете действия по тях са свързани с еднакъв софтуер, оповестява медията.

Готвачът и неговата партньорка Ива Бека са съсобственици в " Алфагис " още през 2022 година В същата година Манчев и негов сътрудник вземат участие в конференция на Националното съдружие на общините, на което показват " цялостна Географска информационна система модулна платформа „ Умна община “.

" Целта на услугата е нареждане и актуализиране на данните в общината, като в това време работните процеси остават проследяеми и транспарантни. Това включва кадастър в действително време, опция за цифровизация и предпазване на подробни устройствени проекти, генериране на скици, информации, редакция в действително време, архивиране и други ", се споделя в презентацията.

От новината излиза наяве, че към този момент има направена географска осведомителна система за община Дупница.

В друга обява в уеб страницата " БЛИЦ " се твърди, че компанията на Манчев има " 20 клиенти, измежду които една от огромните общини в страната - тази в Бургас ".

Сайтът на Агенцията за публични поръчки демонстрира, че сдружението е взело участие като претендент по четири публични поръчки за доставка на софтуерни решения през 2023 година, само че без да получава контракти.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР