Международният музикален фестивал Варненско лято“ ще покани почитателите на свободната

...
Международният музикален фестивал Варненско лято“ ще покани почитателите на свободната
Коментари Харесай

„Ladies of Jazz“ събира Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева утре в Летния театър във Варна

Международният музикален фестивал „ Варненско лято “ ще предложения феновете на свободната музика на следващия ден, 24 август, в Летния спектакъл за среща с три изключителни български музикални дами от разнообразни генерации.

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще показват във Варна плана си „ Ladies of Jazz “. Заедно с тях ще бъдат и The Fingertones – Филип Александров - клавишни, Богомил Енчев - ударни, Светослав Неделчев – Козмо - бас, Петко Дреников - китара, Арнау Гарофе – саксофон и Тодор Бакърджиев - тромпет. За Варненския фестивал в плана ще взе участие и симфоничен оркестър.

Броени дни преди огромния концерт Рут Колева, която е основател и мотор на огромното събитие, споделя: „ Специалното на представянето на плана ни във Варна е, че този път ще имаме с нас симфоничен оркестър с диригент Ганчо Ганчев – за пръв път вършим плана със симфоничен оркестър и ще бъде нещо друго и като музика, и като чувство, и е нещо, което наложително би трябвало да бъде забелязано. Създаването на „ Ladies of Jazz “ се случи в средата на предходната година, когато ми хрумна концепцията да създадем обединяване на другите нюанси на женското наличие в българския джаз, само че и да хвърлим един мост сред поколенията. Аз съм голям почитател на Камелия Тодорова и на Милица Гладнишка и ми се искаше да имаме мотив да бъдем събрани на едно място дружно. И този план ни събра. Смятам, че стана доста разнороден и доста деятелен самичък по себе си с нашите прилики и разлики като реализатори, а и като хора, и това го прави неповторим. “

Соул, фънк и джаз ще е стилистичната рамка на концерта, който събира три генерации български изпълнителки на една сцена. Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще показват своята селекция от ярките пиеси от международната дамска джаз сцена. Ще чуем техния прочит на велики песни на Ella Fitzgerald, Jill Scott, Erykah Badu и други. Авторска музика и български шлагери като „ Прошепнати фантазии “ и „ Да е влюбен този свят “ също ще дадат цвят на програмата.

Началото на концерта е 20 ч. в Летния спектакъл. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР