Международният музикален фестивал “Варненско лято“ ще бъде открит на 25

...
Международният музикален фестивал “Варненско лято“ ще бъде открит на 25
Коментари Харесай

Какво откриваме в летния културен календар на морската ни столица

Международният музикален фестивал “Варненско лято “ ще бъде открит на 25 юни. Симфоничният оркестър на Държавна опера Варна ще бъде дирижиран от специфичния посетител Микола Дядюра – артистичен началник на Националната филхармония на Украйна.

Музикално обръщение за мир

Специално ще бъде посланието в “Концерт за Мира “, който ще се организира на 29 юни във Фестивалния комплекс. Ще вземат участие водещи оркестранти от 16 страни: България, Украйна, Румъния, Австрия, Словакия, Сърбия, Турция, Македония, Испания, Финландия, Молдова, Франция, Италия, Русия, Латвия, Литва, Израел, Англия и Китай.

Концертмайстори и водещи оркестранти в съдействие със Софийска филхармония, както и двама диригенти - маестро Жин Ванг и Александър Гордън - ще свирят в името на най-важната в за момента идея - мира. 

Ако желаете да ви „ хвърлят в оркестъра " не пропускайте  Red Bull FLYING BACH

На 20 август гостите на град Варна ще могат да се насладят на музикално-танцовия театър Red Bull FLYING BACH. Шампиони по брейкденс потвърждават, че  брейкденсът и класическата музика са съвършена композиция с техния замайващ театър Red Bull Flying Bach.

За идните културни събития споделя в “Нашият ден “ Десислава Георгиева, шеф отдел „ Фестивали и планове “ в община Варна.

Чуйте диалога в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР