Международният комитет на Червения кръст драстично съкращава операциите си в

...
Международният комитет на Червения кръст драстично съкращава операциите си в
Коментари Харесай

Червеният кръст драстично съкращава присъствието си в Афганистан

Международният комитет на Червения кръст фрапантно редуцира интервенциите си в Афганистан с лед следващата офанзива със починали против тях, оповестява " Ройтерс ".

Съобщението в понеделник акцентира утежняването на сигурността на групите за помощ в Афганистан, където МКЧК работи повече от 30 години и организира своята четвърта по величина филантропична стратегия.

" Излагането на риск се трансформира в най-голямото ни предизвикателство и угриженост ", разяснява Моника Занарели, началник на МКЧК в Афганистан, на конференция в афганистанската столица Кабул.

" Нямаме различен избор, с изключение на фрапантно да понижим наличието си в Афганистан ", добавяйки, че решението ще засегне изключително интервенциите на север, където оборудванията в Мазар-и-Шариф и Кундуз ще бъдат затворени или съкратени.

Макар да отбелязва, че МКЧК не " напуща " Афганистан , тя прибавя, че е належащо да се преразгледа наличието на организацията, с цел да се предотвратят повече загуби.

През февруари шестима чиновници на МКЧК бяха убити при нахлуване на спомагателен ескорт в далечния север, а предишния месец физиотерапевтка от испанския Червен кръст , работеща в северния град Мазар-и-Шариф, беше убита от един от пациентите си.

Освен това от организацията припомнят, че през последната година четирима чиновници са били отвлечени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР