Международният кинофестивал в Кан се открива тази вечер със завръщането

...
Международният кинофестивал в Кан се открива тази вечер със завръщането
Коментари Харесай

Фестивалът в Кан се открива тази вечер със завръщането на актьора Джони Деп

Международният кинофестивал в Кан се открива довечера със завръщането на артиста Джони Деп, който е под прицел след правосъдното дело против някогашната му брачна половинка по обвинявания в домашно принуждение, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Прожекцията на " Жана дю Бари " дава формален старт. Церемонията за откриването на 76-ото издание на най-големия кино фестивал в света водена от актрисата Киара Мастрояни под формалния афиш на събитието, на който е майка й Катрин Деньов, а съперниците на пенсионната промяна във Франция може да се изкушат да употребяват събитието като естрада. Преминаването по стълбите на Фестивалния и конгресен център ще бъде следено изключително деликатно.  

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Festival de Cannes (@festivaldecannes)

 

Миналата година изненадата на форума беше включването онлайн на украинския президент Володимир Зеленски в разгара на съветската инвазия. Сега синдикатът Обща конфедерация на труда даде обещание да " направи лично кино " и да употребява медийното отразяване на фестивала, с цел да изрази несъгласието си с пенсионната промяна.

Символичното завръщане на Джони Деп

На аления килим се чака да се появи звездната от " Карибски пирати ", който ще направи алегорично завръщане на бул. " Кроазет ", който се смята за жертва на непримиримостта на филмовата промишленост след абсурда #MeToo. Режисьорката Майвен повери на Джони Деп основна роля - тази на Луи XV, в " Жана дю Бари " - филмът, който ще сложи началото на форума. Тя самата се превъплъщава в облика на любимката на краля.

Запитан за избора на откриващия филм на фестивала в Кан, шефът Тиери Фремо акцентира, че се е интересувал от Деп " като артист ", на който нищо не не разрешава да снима и чието показване в продукцията дефинира като " извънредно ".  Фремо сподели, че не е следил нашумялата съдебна сага сред Деп и някогашната му брачна половинка - актрисата Амбър Хърд, отправяли си взаимни обвинявания в домашно принуждение и клюки.  Джони Деп най-после завоюва делото за клюка в Съединени американски щати, само че Амбър Хърд трябваше да изтърпи проливен дъжд от нападки. Накрая тя изчезна от общественото пространство, откакто " загуби религия в американската правосъдна система ". 


   
На въпрос на Агенция Франс Прес за решението да ангажира Джони Деп във кино лентата, Майвен изясни, че е снимала " предишното лято, (когато) той приключваше втория си правосъден развой. Бях изпълнена с терзания, мислех си: какво ще стане? " Режисьорката споделя, че " доста добре е знаела на какво се излага, показвайки американски артист в тази роля ". Но въпреки всичко решила, че е " по-добре е да имаш артист, който се отдава с тяло и душа ". Самата Майвен има проблеми със закона, защото неотдавна е нападнала публицист в ресторант.    

Какво би трябвало да знаете за журито и за програмата - вижте на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР