Международният фестивал на театралните училища ITSelF, Варшава, Полша удостои с

...
Международният фестивал на театралните училища ITSelF, Варшава, Полша удостои с
Коментари Харесай

Студентка от НАТФИЗ покори театралната публика и във Варшава

Международният фестивал на театралните учебни заведения ITSelF, Варшава, Полша удостои с премия за женска роля - Миглена Везирова (Бохеми) за превъплъщението й в облика на Жулиета, оповестиха от висшето ни театрално учебно заведение. Младата възпитаничка на доцент доктор Пенко Господинов се завърна в България със статуетка, диплом и 2000 злоти.



След като завоюваха овациите и сърцата на фестивалната аудитория в Паталеница и Международния фестивал на младите в изкуството „ Виа Понтика “ в Балчик, студентите от класа на доцент доктор Пенко Господинов бяха бурно приветствани за „ Ромео и Жулиета “ и по време на 10-ото юбилейно издание на Международния фестивал на театралните учебни заведения ITSelF. Проектът беше основан преди близо година, с цел да покаже най-хубавото от младите реализатори.

ITSelF е театрално биенале, което се провежда от Варшавската театрална академия, поддържа се от кметството, министерството на културата и протича под почетния патронаж на президента на Република Полша. В 10-годишната си история фестивалът показва повече от 40 театрални учебни заведения от разнообразни континенти, с десетки посетители от целия свят и хиляди фенове. Форумът се стреми да разпространява театралната просвета, да подтиква обмяната на опит сред младите дарования, да сплотява култури и създатели, което го подрежда измежду най-големите и влиятелни събития от този вид в света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР