Международните и украински въздушни превозвачи прибързано и масово отменят полети

...
Международните и украински въздушни превозвачи прибързано и масово отменят полети
Коментари Харесай

Байдън лиши Украйна от небе

Международните и украински въздушни превозвачи преждевременно и всеобщо анулират полети до Киев и Одеса. Британските застрахователи отхвърлят да покрият опасности за самолети в небето на Украйна поради риска от " съветско навлизане ". Властите в Киев бият паника и регистрират вредите, само че нямат късмет да повлияят на главния гарант на психозата на неизбежната война.

Няколко самолетни компании от Европейския съюз и Съединените щати по едно и също време - по-специално американската “Делта”, ирландската “Райънеър”, холандската КЛМ и полската ЛОТ- по едно и също време анулираха полети до Украйна, гласят данните от киевското летище “Бориспол” и от интернационалното летище в Одеса. Германската “Луфтханза” " следи обстановката ", което също не изключва прекратяването на полетите.

Ограничаването на въздушната връзка с Украйна се случва на фона на раздухването на суматоха на Запад по отношение на хипотетичното идно „ настъпление “ на съветските войски. Междувременно управляващите в Киев се пробват да извърнат наклонността. В неделя съветника в президентската администрация на Украйна Михаил Подоляк увери, че Киев „ не вижда смисъл “ в затварянето на въздушното пространство на страната, защото това би приличало на „ частична обсада “. Небето над Украйна остава отворено, а страната работи за попречване на опасности за въздушните превозвачи, увериха от пресслужбата на министерството на инфраструктурата на страната.

Но наклонността надали ще бъде обърната – да вземем за пример КЛМ, която беше една от първите, които оповестиха прекратяването на полетите, обясниха решението си със опасността от съветско „ настъпление “. Малко по-късно в неделя стана известна най-вероятната причина за всеобщото ограничение на въздушния трафик с Украйна. Британските застрахователни компании изпратиха предупредително писмо до най-големите притежатели на самолети по света - след 48 часа застрахователното покритие за всеки аероплан в Украйна и в украинското въздушно пространство ще престане да работи.

„ Тези изроди постановат въздушна обсада. Нито един аероплан няма да излети от Украйна и няма да лети в Украйна след понеделник по обяд “, разяснява дейностите на британците на украинския осигурителен пазар източник на киевския портал “Страна”. Алексей Гончаренко, народен представител от Върховната Рада от партията на Петро Порошенко „ Европейска взаимност “, също оцени протичащото се. Собствениците на самолети, наети от самолетни компании по целия свят, не разрешават полетите на " лични самолети " - и най-вероятно целият въздушен трафик с Украйна ще бъде преустановен от понеделник, разяснява украинският народен представител.

Трябва да се означи, че самите украински превозвачи към този момент са изправени пред ограничавания за полети. Самолетът на компанията “Скай-Ъп”, който летеше от португалската Мадейра за Киев, кацна спешно в Кишинев поради възбрана за влизане на лайнера във въздушното пространство на Украйна. Представителят на ирландската лизингова компания, която трансферира самолета на “Скай-Ъп”, изрично забрани полета на самолета си до Украйна. Самолетът трябваше да кацне в Кишинев.

Въпреки че украинското въздушно пространство не е публично затворено, евентуално превозвачите ще би трябвало да анулират полети до, от и през украинското въздушно пространство. Причината е в застраховката, сподели Олег Пантелеев, изпълнителен шеф на организация “Авиапорт”. „ Застраховането на въздушните превозвачи има специфичност “, изясни събеседникът. “По предписание нито една застрахователна компания не поема напълно рисковете за такива огромни клиенти като самолетните компании. Следователно съществува интернационален пазар на презастраховане. Говорим за следното – застрахователната компания издава лавица, като в това време се съгласява с други застрахователи, че носят консолидирана отговорност. По предписание застрахователното покритие не планува подобен риск като военните действия”, изясни Пантелеев. „ Предвид сложната обстановка към Украйна, застрахователните компании могат да създадат съответната спогодба: заради високите опасности те стопират да покриват полети до Украйна, от Украйна и във въздушното пространство на Украйна “, споделя специалистът.

„ Няма потребност да организирате някаква акция за „ увещание “ на превозвачите – задоволително е да говорите с презастрахователната компания. Стотици компании, работещи на застрахователния пазар, се стремят да се защитят от обстоятелството, че се застраховат, също така с дребен брой компании. Достатъчно е да повлияете на един или няколко презастрахователи, тъй че останалите да трансформират мнението си “, сподели на собствен ред Михаил Погребински, шеф на Киевския център за политически проучвания и конфликтология. В случая решаваща се оказва думата на английските „ презастрахователи “.

На първо място, тяхната позиция ще бъде взета поради от лизингодателите - т.е. компаниите, които отдават самолети чартърен на превозвачи, сподели Пантелеев. „ Лизинговите компании, осъзнавайки, че в този момент полетите до Украйна, от Украйна и през въздушното пространство на тази страна не са покрити от застраховка, осведомят опериращите компании: полетите на самолети, принадлежащи на тези лизингови компании, до избрания район са невъзможни. След това превозвачите по света стартират всеобщо да редуцират полетите. И в ущърб на себе си.

Пантелеев напомни, че след случая с насилственото кацане на самолета на “Райънеър” в Минск и острата реакция на Европейски Съюз европейските самолетни компании отхвърлиха да летят до Беларус и да прелитат през неговото въздушно пространство.

„ Сега ще е належащо да летите към две страни - Беларус и Украйна. Съответно ще е належащо да преминете или над Черно море, или по-близо до Балтийско. За полските и други европейски авиопревозвачи това е неприятна обстановка – те ще би трябвало да отделят повече време на полет и повече авиационен керосин “, споделя изпълнителният шеф на организацията “Авиапорт”.

Но бизнесът с въздушни пътувания към този момент е обиден извън посредством застрахователи. И в този момент фирмите, въпреки и в собствен ущърб, ще би трябвало да следват общата наклонност - да поддържат суматохата към " съветското навлизане ", която сякаш би трябвало да се случи всеки миг, считат специалистите. В тази наклонност се вписва и демонстративното евакуиране на западни дипломати и чиновници на интернационалните организации, означи Погребински.

„ Близо до къщата ми има английско посолство. Вчера смъкнаха знамената си “, споделя киевският политолог. „ В моята къща живеят дипломати. Пресичам се с тях - на улицата, в двора - и мога да кажа: никой от тях не мисли, че съветските танкове скоро ще бъдат тук “, добави събеседникът. Но, отбелязва той, е ясно, че дипломатите към този момент са били осведомени за настоящите събития.

„ В същото време главните медии на Запада поредно подтикват публичните настроения дотам, че „ високата степен на възможност за съветско настъпление “ наподобява е действителен факт “, означи Погребински. Той напомни, че “Блумбърг” към този момент е уведомил, че " експанзията " сякаш ще стартира още идващия вторник.

„ Ако се стартира такава акция, тогава се включва механизмът на необратими дейности, които е невероятно да не бъдат осъществени – тъй като неизпълнението ще сложи под въпрос най-важната задача “, твърди специалистът. “Има разпоредба, съгласно която би трябвало да се организират такива и такива събития. Този правилник включва и изтеглянето на дипломати от страната - и да се отклониш от него значи да подложиш на подозрение огромната цел. Ако " руснаците би трябвало да влязат в Киев ", тогава по какъв начин публицисти и дипломати могат да останат тук? Иначе няма да повярват на сюжета. "

В обстановка, в която апелът „ да бягаме от Украйна от руснаците “ в действителност идва от президента на Съединените щати, президентът на Украйна се оказва в извънредно нежелано състояние. „ Владимир Зеленски беше вкаран в капан. От своя страна той не може намерено да нападна Байдън. От друга страна, той би трябвало по някакъв метод да успокои популацията “, сподели Александър Охрименко, шеф на Украинския изчерпателен център.

„ Мога да си спомня думите на Зеленски преди седмица. По това време минимум 12,5 милиарда $ към този момент бяха напуснали Украйна. Ясно е, че вложителите бягат. Само финансовите спекуланти печелят от възходящата неустойчивост в Украйна “, сподели Охрименко. „ Ясно е, че нервността визира и експортно-вносните интервенции. Ако обменният курс на $ " отлети ", това ще докара до скок на инфлацията. Девалвацията на гривната от своя страна заплашва да понижи Брутният вътрешен продукт. Освен това е явно, че приказките за „ нахлуване” провокират суматоха в обществото. Някои купуват елда с чували, а някой избира да купува долари. Населението стартира всеобщо да тегли депозитите си от банки “, сподели икономистът.

Сега посредством някои канали на “Телеграм” се подмята информацията, че украинската валута ще бъде изправена пред сериозен срив на Междубанковата фондова борса в понеделник - до 30 гривни за $ (текущият курс е 28 към 1). „ Разбира се, заинтригуваните кръгове възнамеряват да се възползват от тези настроения. Те употребяват суматоха, мощно я раздухват “, споделя Охрименко.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР