Международни превозвачи анулират поръчки за контейнерни превози до Русия и

...
Международни превозвачи анулират поръчки за контейнерни превози до Русия и
Коментари Харесай

Русия става Северна Корея: Светът й спира контейнерния транспорт

Международни превозвачи анулират поръчки за контейнерни транспорти до Русия и не удостоверяват нови. Това оповестява шефът на интернационалната логистична компания Uni International (САЩ) Михаил Бобришев, представен от в. „ Новая газета “.

Някои превозвачи в придвижване са пренасочили товари, предопределени за Русия, към други страни, добавя Бобришев, предава инвестор.бг.

„ Международните превозвачи един по един анулират съществуващите поръчки за Русия и не удостоверяват нови. Това е единствено началото. Партньорите ни споделят, че се анулират поръчки освен от Съединени американски щати, само че и от Канада, Южна Америка “, споделя още той.

От съображения за сигурност се стопира и превоз до Украйна.

В контейнерите има сондажно, нефтено и газово съоръжение, химикали, нужни за изпомпване на избрани разтвори в кладенците за нефт. В Зеебрюге в Белгия са разтоварени американски комбайни, които е трябвало да бъдат доставени на пристанището в Санкт Петербург. Превозвачът – японската K-Line, е отказал да продължи с превоза.

Отказан е и транспорт на 40 контейнера с банани от Колумбия и още толкоз от Боливия. Спира и доставката на всякаква електроника и домашен уреди, както и на разнообразни аварийни елементи и съставни елементи.

Това значи, че съветските заводи за произвеждане на хладилници Bosch, бойлери Ariston и друго съоръжение може да затворят скоро.

По думите му Руската федерация може да се опита да размени някои доставки с такива от Африка или някои страни от Югоизточна Азия. Те обаче употребяват превозвачи от Германия, Франция и други западни стопански системи, както и от Тайван.

„ Няма значение от коя страна е превозвачът, всички виждат, че Русия е под наказания и самите те не желаят да попадат под наказания. Вече имаме недоволства, че е невероятно да се направи превод в долари от Русия и да се заплати товара, защото съветската банка е под наказания “, изяснява той.

По думите му данните на контейнерния трафик от Китай също демонстрират, че трафикът към Русия фрапантно понижава поради опасенията на превозвачите от наказания. Според Бобришев Китай няма да поема опасности поради тясната връзка на страната с американските банки и пазари.

Може би китайците ще имат благосклонности към Русия, само че китайският юан е неконвертируема валута, сетълментите с Китай в долари минават през хонконгски и сингапурски банки. При режим на наказания Китай няма по какъв начин да го реализира “, показва Бобришев.

Всички компании, които са отказали превоз до Русия, ще понесат загуби. Това обаче не ги стопира, те единствено търсят способи да минимизират вредите, показва още той. Тези, които към този момент имат товари във водата, не ги връщат назад, а търсят пристанища, където да разтоварят.

Представителствата на компаниите, работещи за експорт от Русия, също стопират да разпределят контейнери за превозване.

„ Русия е изправена пред цялостен дефицит на артикули и срив на рублата. Ако тези, които желаеха да се върнат в Съюз на съветските социалистически републики, се стремяха тъкмо към това, тогава тяхната фантазия е по-близо до осъществяване от всеки път “, споделя Михаил Бобришев.

„ Това ще бъде Венецуела с нуклеарни ракети “, разяснява и финансистът Андрей Мовчан. Според него глобите ще се усилват, това е натурален развой, тъй като към санкционните режими се причисляват и други страни.

Мовчин показва, че скоро ще секне и износът на въглеводороди от Русия.

„ Светът ще преживее покачването на цените, светът ще преживее недостига “, разяснява той.

Що се отнася до рублата, към този момент Централната банка има запаси да поддържа обменния си курс, въпросът е какъв брой дълго ще продължи това, разяснява Андрей Заостровцев, професор във Висшето учебно заведение по стопанска система в Санкт Петербург.

Той напомня, че през 2014 година Централната банка се опита да задържи рублата в продължение на два месеца, само че не удържа срутва, който се случи през декември същата година.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР