Международната рейтингова агенция със седалище в Лондон - Fitch Ratings,

...
Международната рейтингова агенция със седалище в Лондон - Fitch Ratings,
Коментари Харесай

Беларус тръгна по пътя към банкрута

Международната рейтингова организация със седалище в Лондон - Fitch Ratings, намали дълготрайния рейтинг на Република Беларус от „ CCC “ на „ C “. Това доближава страната с още една стъпка към банкрут. Това се споделя в известие на формалния уебсайт на организацията, съобщи БГНЕС.

Понижаването на рейтинга идва след решението на Министерския съвет и Националната банка на Беларус от 29 юни, с което заплащанията по еврооблигации ще се правят в беларуски рубли вместо в щатски долари.

„ Това опонира на договорните документи за облигации, които не разрешават сетълменти в различни валути “, акцентира организацията.

Ако заплащанията по беларуските еврооблигации не бъдат осъществени до края на гратисния интервал на 13 юли, Fitch ще смята това за несъблюдение и ще намали рейтинга на страната до „ RD “ (ограничен фалит), а по-късно до „ D “ (фалит). Този статут ще се резервира, до момента в който Беларус възстановява връзките си с интернационалните кредитори, отбелязва организацията.

В края на предишния месец Русия е изпаднала в несъблюдение на отговорностите си в задгранична валута - кулминационна точка от глобите, наложени от Запада на Москва, които затвориха пътя за заплащания към задгранични кредитори.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР