Международната правозащитна организация Human Rights Watch (Хюман райтс уоч) обяви,

...
Международната правозащитна организация Human Rights Watch (Хюман райтс уоч) обяви,
Коментари Харесай

Нетолерантността на Тръмп насърчавала диктаторите по света

Международната правозащитна организация Human Rights Watch ( " Хюман райтс уоч " ) разгласи, че избуяването на нетолерантността в страни като Съединени американски щати предизвиква диктатори от Русия до Китай и Турция , оповестява " Асошиейтед прес ".

В годишния отчет на правозащитниците се акцентира, че политиките против имигрантите и други популистки ограничения съставляват " голяма опасност " за мъчно извоюваните права на малцинствата в западните демокрации.

Директорът на " Хюман райтс уоч " Кенет Рот открои американския президент Доналд Тръмп, акцентирайки, че е н арушил " всички табута против расизма, против женомразството и против ксенофобията ".

Въпреки че поддръжниците на Тръмп приветстват неговата откровена изразителност, Рот акцентира, че тя има интернационалните последствия, тъй като " това прави доста по-трудно да се стигматизират властническите водачи ".

Докладът упорства демократичните държавни управления да се занимаят с проблемите, които разрешиха процъфтяването на популизма, като да вземем за пример неравенството в приходите, страховете от тероризъм и възходящата миграция. Той също по този начин упорства за опозиция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР