Международната организация за защита на животните Четири лапи“ стартира онлайн

...
Международната организация за защита на животните Четири лапи“ стартира онлайн
Коментари Харесай

Петиция за лошите условия в зоопарковете у нас

Международната организация за отбрана на животните „ Четири лапи “ започва онлайн петиция, с която приканва Европейската комисия да обърне внимание на изискванията в българските зоопаркове и неспазването на общоевропейското законодателство при лицензирането и контрола на активността им.

Конкретният мотив за пускане на петицията е появяването на бял свят на лъвчетата в благоевградския зоопарк, Косара и Симба. Тя била следващият образец за незаконно близкородствено отглеждане на огромни котки в зоологическа градина, която не разполага с условия за развъждането им. Родители на лъвчетата са брат и сестра.

Само за последните три години това е четвърти сходен случай, след раждането на Масуд и Терез в Разград и на две двойки лъвчета в Хасково, едните от които починаха часове след раждането си заради липса на съответни грижи, заяви за Радио Благоевград Магдалена Пенева, началник на отдел „ Програми “ в „ Четири лапи “. Според Пенева у нас условията на Директивата за зоопарковете се съблюдават единствено официално. Тя уточни, че без лиценз работи зоопаркът в Кюстендил. Неотговарящ на част от изискванията бил и зоопаркът в Благоевград.

Петицията на „ Четири лапи “ до Европейската комисия е на български, британски и немски и ще събира поддръжка измежду над 1 милион поддръжници на организацията в целия свят. От „ Четири лапи “ чакат българското правитество да преразгледа метода на лицензиране и надзор на зоопарковете, както и да създаде ясна тактика за развъждането на диви животни в плен, като са подготвени да дават своите опит и експертност в помощ на напъните на изпълнителната власт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР