Международната консултантска компания „Делойт“ ще консултира България по концесията на

...
Международната консултантска компания „Делойт“ ще консултира България по концесията на
Коментари Харесай

Международна компания ще консултира България по концесията на ски зоната в Банско

Международната консултантска компания „ Делойт “ ще съветва България по концесията на ски зоната в Банско. Това сподели в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов.
„ В рамките на един месец „ Делойт “ ще даде мнение и ще направи рекомендации в сходство с рекомендациите на основния прокурор за привеждане на концесията в сходство с най-новите условия за концесиите “, разгласи Димов.
Министърът уточни, че договорът с " Делойт ", една от четирите най-големи консултантски компании в света, към този момент е подписан, по рекомендация на Съвета по концесиите. Правителството разпореди на министъра да договаря с концесионера на ски зоната в Банско " Юлен ". След като анализът е подготвен Димов ще се обърне още веднъж към Координационния съвет по концесиите, с цел да се откри решение.
Министър Димов прикани общините да са по-активни в кандидатстването за средства по европейски стратегии и даде за образец 7 български общини, чиито планове за сложни ограничения за възстановяване качеството на въздуха са получи утвърждение от Програма LIFE, която ще даде 10 млн. евро за подмяна на горивните съоръжения с по-екологични. Общата стойност на плана е 17 млн. евро.
„ Призовавам общините да са по-активни. Това е пътят, по който могат да се привлекат спомагателни средства “, разяснява Нено Димов. Той разгласи, че 9 български града към този момент дават отговор на европейските стандарти за замърсяване с фини прахови частици, а 3 са тези, които дават отговор на рекомендациите повече от година. „ България предлага Европейският съюз да сътвори фонд, посредством който да подкрепя електрифициране на превоза в Източна Европа, с цел да помогне напъните на страните за възстановяване качеството на въздух “, съобщи министърът.
Нено Димов разяснява и двете нови наказателни процедури, открити през днешния ден от Европейската комисия. „ Министерството на околната среда към този момент е намерило решение за събиране на данни за положението на морските води “, уточни още Димов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР