Международната компанията за дигитални разплащания Виза (Visa) обяви началото на

...
Международната компанията за дигитални разплащания Виза (Visa) обяви началото на
Коментари Харесай

"Виза" обяви програма за продажба на билети в градския транспорт, спестявала 30%

Международната компанията за цифрови разплащания " Виза " (Visa) разгласи началото на нова стратегия за заплащане на билети в градския превоз с дебитна, кредитна или предплатена карта.

Компанията към този момент е внедрила услугата в публичния превоз на Лондон, където регистрира над 1 милиарда пътувания, платени посредством нейната система, с карти, издадени от над 100 страни. В града към този момент над 40% от билетите се купуват посредством безконтактни карти или мобилни устройства.

Идеята е да може да се заплати на всички места и на всяко устройство като издаването на хартиени билети отпадне. Искаме да създадем пътуването по-бързо, по-лесно и по-сигурно, без значение дали употребявате кола, аероплан или публичен превоз до работното място, се споделя в известие на компанията.

© Visa

От компанията твърдят, че моделът разрешава на операторите да оферират многообразие от цени, сред които закрепени цени, цени, основани на времето и дистанцията, мултимодални цени, както ифункции като таксуване, концесии и възобновяване на суми при закъснения.

Проучване на компанията е открило, че разходът за транспортните оператори е приблизително 14.5 цента от всеки събран $ в брой, в съпоставяне със единствено 4.2 цента за всеки цифров $, т.е. е близо 30% по-евтина.Предстои компанията да показа програмата си в Дубай, Ню Йорк и Сингапур.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР