Международната футболна асоциация (ФИФА) ще си съдейства със Световната здравна

...
Международната футболна асоциация (ФИФА) ще си съдейства със Световната здравна
Коментари Харесай

ФИФА и СЗО започват съвместна кампания

Международната футболна асоциация (ФИФА) ще си спомага със Световната здравна организация (СЗО) по програмата за " необятен достъп на ваксини за Ковид-19, лекуване и диагностика ". Президентът на управителния орган Джани Инфантино и някогашният британски национал Майкъл Оуен дадоха начало на акцията през днешния ден.

" Всички ние би трябвало да изиграем роля в световната борба против ковид. Призоваваме всички хора да оказват помощ за набирането и разпространението на ваксини и проби до всички краища на планетата ", сподели Инфантино по време на конференция.

FIFA and WHO to tackle COVID-19
— SIERRA FOOTBALL CLUB (@sierrafc1)
ФИФА ще стартира публично акцията по време на Световната клубна купа в Доха през този месец. Това ще се случи чрез промоционални видео материали, включващи известни футболисти и треньори. Един от горепосочените е Оуен. " За футбола е значимо да бъде част от обществото и да адресира сходни проблеми ", сподели някогашният нападател на Ливърпул.

" Може би децата по света ще слушат по-внимателно, в случай че Оуен или друга легенда им кажат да си мият постоянно ръцете, в сравнение с някой политик или доктор ", добави Инфантино.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР