Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) на предстоящия конгрес планира

...
Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) на предстоящия конгрес планира
Коментари Харесай

Международната федерация по плувни спортове ще промени името и логото си

Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) на идния конгрес възнамерява да утвърди ново име и лого на организацията. Това съобщи президентът на ФИНА Хюсеин Ал-Мусалам на съвещание на Техническата комисия по артистично плуване.

" Както всички знаете, ФИНА минава през огромни промени и на идващия ексклузивен конгрес в Мелбърн ще има ново име, лого и правилник. Надявам се, че тези промени ще оказват помощ за развиването на плувните спортове “, сподели Хюсеин Ал- Мусалам.

Конгресът на FINA се чака да се организира през декември по време на Световното състезание в дребен басейн в Мелбърн. Първоначално шампионатът трябваше да се организира в Казан, Русия, само че беше изместен в Австралия поради събитията в Украйна.

На техническата комисия по артистично плуване бе утвърдено и предлагането за присъединяване на мъже в отборните надпревари. Промените в правилника бяха признати с голямо болшинство - от 95 делегати единствено 1 се изрече срещу.

Благодарение на признатите промени мъжете получиха право да вземат участие в отборни надпревари, до момента в който преди можеха да започват единствено в смесени дуети. Присъствието на мъже в отборните съревнования няма да е наложително.

Новите правила за артистично плуване влизат в действие от 1 януари 2023 година. 

По време на конгреса делегатите направиха и промени в правилника за съдийство на надпреварите по артистично плуване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР