Международната федерация по борба (UWW) отне от Русия световното в

...
Международната федерация по борба (UWW) отне от Русия световното в
Коментари Харесай

Отнеха от Русия световно по борба, но компенсираха с олимпийска квалификация

Международната федерация по битка (UWW) лиши от Русия международното в Красноярск през 2022 година, съобразявайки се с решението на Спортния арбитраж (КАС) в Лозана. Заради допинг нарушавания страната няма право да провежда огромни интернационалните събития до декември 2022-а. Така шампионатът на планетата бе изместен през месец септември в Белград 2022-а.

Санкцията не касае юношеското шампионати, което остава в Уфа и в трите стила през месец август тази година.

Русия обаче получи семейството на Мондиал 2023, който ще е първа олимпийска подготовка за игрите Париж 2024. Най-добрите 6-има борци във всяка една категория ще вземат квоти за олимпиадата.

„ Уважаваме на КАС, позицията на Световната антидопингова организация и съгласно решението адаптирахме и нашия календар - разгласи президентът на UWW Ненад Лалович. - Наскоро организирахме с огромен триумф международна купа в Белград. И съм сигурен, че след две години Русия ще бъде прелестен хазаин на международното състезание. “

Освен това съветската страна няма да организира планувания шампионат по плажна битка от международните серии. Алтернативният град към момента се разисква.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР