Международната федерация по бокс (IBF) ще изпрати днес писмо на

...
Международната федерация по бокс (IBF) ще изпрати днес писмо на
Коментари Харесай

IBF дава 30 дни на Джошуа и Пулев да се разберат за мач

Международната федерация по бокс (IBF) ще изпрати през днешния ден писмо на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, с което ще подреди двамата да се срещнат на кръга. Това разкри юристът на българския боксьор Джон Уърт.

Пулев е наложителен кандидат за купата на IBF и е първи в листата от евентуални противници на Джошуа, който си върна шампионските пояси в тежка категория след победа по точки в реванша против Анди Руис. Уърт посочи, че представителите на двамата боксьори ще имат 30 дни, в които да се схванат за дата и място на мача, а в случай че това не стане, ще се организира търг, на който промоутърите ще наддават за правото да провеждат галата.

" Говорих с президента на IBF Дарил Пийпълс, който ме осведоми, че на следващия ден (б.р. - днес) би трябвало да получим писмо от федерацията, в което подреждат Джошуа да се бие с Кубрат Пулев. Ще имаме интервал от 30 дни за договаряния. Ако успеем да се разберем - ужасно, в случай че не - отиваме на търг ", съобщи Уърт.

Самият Пулев сподели, че е подготвен за победа с нокаут: " 90% съм сигурен, че мачът ще е с Джошуа. Смятам да го победя здраво и даже да го нокаутирам ".

Кубрат е в Пловдив, където оказва помощ за организацията на съботната гала в зала " Колодрума ", в която брат му Тервел Пулев ще се боксира с Дешон Уебстър (САЩ) за интернационалната купа на международната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория. До момента са продадени 4000 билета. Тервел (14 победи от 14 профимача) заяви, че е разучил противника си и чака да го победи.

" Смятам, че сме го разучили добре, знаем какво да чакаме от него. Със сигурност той и треньорът му са измислили нещо, следва да забележим. Не знаем на каква тактичност ще заложат. Няма по какъв начин да бъде недооценен, той е добър боксьор и по тази причина е тук ", сподели Пулев.

" Готов съм за война в събота. Искам да покажа гения си и се надявам, че това ще е вечер, която в никакъв случай няма да забравите ", съобщи Уебстър, който има 12 победи, 2 равенства и 2 загуби в кариерата си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР