Международната благотворителна организация Oxfam публикува огромен отчет, съставен от 16

...
Международната благотворителна организация Oxfam публикува огромен отчет, съставен от 16
Коментари Харесай

Финансовото състояние на 26-те най-богати милиардера е колкото дохода на 3,8-те милиарда най-бедни хора

Международната благотворителна организация Oxfam разгласява голям доклад, формиран от 16 страници, отдаден на световното социално-икономическо неравноправие.

Авторите на научното проучване декларират, че през последните 10 години броят на милиардерите е повишен двойно – до 2208 души за 2018 година .

Oxfam добавя, че през миналата година равнището на икономическото неравноправие в световен мащаб е достигнало пагубни стойности. Данните в доклада демонстрират, че през миналата година благосъстоянието на милиардерите е повишено с цели $900 милиарда или приблизително с по $2,5 милиарда дневно, и е достигнало абсолютния най-много в историята. Едновременно с това, сумарните приходи на най-бедната част на на популацията е намаляла с 11%. Най-бедните на планетата хора храчат по-малко от $5,5 дневно.



Според тази информация, през 2018 година финансовото положение на 26-те най-богати хора се е изравнило с приходите на бедната половина на човечеството, а това са 3,8 милиарда души. За съпоставяне, една година по-рано финансовото положение на 43-те най-богати милиардери бе равно на прихода на 3,7 милиарда от най-бедните хора на Земята.

Данните за най-богатите хора на планетата са взети от листата с милиардери на Forbes и важат за интервала от месец март 2017 до месец март 2018 година.

Интересно е, че делът на мъжете милиардери е с 50% по-висок от този на дамите. В доклада се споделя и че мъжете управляват над 86% от всички огромни корпорации.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР