Международната асоциация на аматьорския бокс отне акредитацията на треньора на

...
Международната асоциация на аматьорския бокс отне акредитацията на треньора на
Коментари Харесай

Скандал на Световното: Отнеха акредитацията на Петър Лесов

Международната асоциация на аматьорския бокс лиши акредитацията на треньора на женския ни народен тим Петър Лесов поради обвинявания в корупция, които той насочи към съдиите след мача на Станимира Петрова от 1/8-финалите на международното състезание. Така на процедура АИБА му забрани достъпа до ъгъла на кръга в залата в Делхи (Инд) и той ще може да следи останалите срещи единствено като фен.

Реакцията на Лесов бе предизвикана от съдийсктото решение - 3:2 (29:28, 28:29, 29:28, 28:29, 29:28) в интерес на представителката на домакините Соня Чахал.

Лесов е бил доста сърдит от решението на реферите и е хвърлил бутилка наоколо до кръга след оповестяването на крайния резултат.

" Съдиите са корумпирани. Резултатът не е обективен ", сподели Петрова пред репортерите след мача, представена от The Hindu.

" Международната федерация по бокс (AIBA) реши да отнеме акредитацията и затова правото да стои в ъгъла на кръга на треньора от делегацията на България Петър Лесов ", се споделя в формалното известие на AIBA.

" По никакъв метод и при никакви условия няма да толерираме сходно държание, което е против полезностите и етичния кодекс на федерацията, изключително когато става въпрос за треньор ", допълват от федерацията.

От организацията обявиха още, че случаят ще бъде прегледан от дисциплинарната комисия на AIBA, която ще реши какви наказания да наложи на олимпийския първенец от Москва 1980.

Самата Станимира също избухна против реферите.

" Съдиите са корумпирани. Резултатът е неправдив ", сподели Петрова пред репортерите след мача, представена от The Hindu.

Съдийството е един от най-сериозните проблеми в аматьорския бокс. Заради скандалните решения на реферите по време на олимпийските игри в Рио де Жанейро спортът е застрашен с изключване от олимпийската стратегия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР